Főoldal Ajánló Gyõri Téli Fesztivál - 2005 december 23-ig

Gyõri Téli Fesztivál - 2005 december 23-ig

E-mail Nyomtatás PDF
Bár még az enyhe idõt élvezzük, egyre közeleg az év vége és ezzel együtt legszebb ünnepünk, a karácsony.
Bár még az enyhe idõt élvezzük, egyre közeleg az év vége és ezzel együtt legszebb ünnepünk, a karácsony. Az ünnepre készülõdõket idén is várja a Gyõri Téli Fesztivál a Városház téren és a Széchenyi téren november 25. és december 23. között. A vásárt tarka programsorozat egészíti ki.
November 25-én megkezdõdött a Gyõri Téli Fesztivál, mely már évek óta hagyományos és igen kedvelt színfoltja az ünnepi készülõdés idõszakának.

A Belvárost övezõ utcák és terek idén is csillogó fények, színek, ünnepi zenék és csábító illatok kavalkádjává változnak. A 93 standból álló Gyõri Téli Fesztivál a legszebbek közé tartozik hazánkban: a díszletek, a feldíszített pavilonok, a romantikus megvilágítás különleges hangulatot teremt és évrõl évre több látogatót vonz. A turisztikai holtszezon legnagyobb eseménye rendkívül népszerû mind a hazai vendégek, mind a külföldiek körében, akik gyakran kifejezetten a karácsonyi vásár kedvéért utaznak Gyõrbe.

A valódi értékeket kínáló árusok között megtalálhatjuk a kerámia és porcelán használati és dísztárgyakat, kovácsoltvas termékeket, palackozott borokat, egyedi készítésû ékszereket, ajándéktárgyakat, gyapjútermékeket, fajátékokat és még számos szép meglepetést.

Az Arany János utcában megrendezésre kerülõ Kézmûves vásárban a népi- és iparmûvészek kínálják a természetes anyagokból, eredeti technikával készült portékáikat.

Természetesen idén sem maradhatnak el a már megszokott finomságok: mézeskalács, forralt bor és fenyõillat járja majd be a tereket, utcákat.

A tavalyi év fõ látványossága, a karácsonyfa fényei ismét felgyulladnak, jelezvén a szeretet ünnepének közeledtét, a Városháza elõtti Betlehem pedig életnagyságú figuráival a látogatók kedvelt találkozóhelye.

A gyermekeket idén is várja a Mikulás finomságokkal teli puttonyával és a körhinta mellett felülhetnek a Fesztivál vonatra és felfedezõutat tehetnek az ünnepi díszbe öltözött Belvárosban.

A Borfesztivál keretében megkóstolhatjuk neves borászaink remekeit, hiszen a bor különleges helyet foglal el az emberiség történetében: nem egy a különféle italok között; nem csupán gasztronómiai értéke, hanem kultúrtörténeti szerepe is van, sõt spirituális tartalmakat is hordoz. Sok nagy alkotót, gondolkodót ihletett meg és inspirált, mint például Petõfi Sándort, aki ezt írja Borozó címû versében: ’Gondûzõ borocska mellett / Vígan illan életem; / Gondûzõ borocska mellett / Sors, hatalmad nevetem.”

A Széchenyi téren felállított színpadon minden hétvégén kulturális elõadások, gyermek kézmûves foglalkozások és játszóház várja a családdal érkezõket. Ezen a helyszínen idén is megcsodálhatjuk, hogy a jég hogyan válik csodás mûalkotássá.

A kulturális, szórakoztató rendezvényeknek otthont adó Richter Terem mellett az idei évben egy másik színvonalas helyszín, a Rómer Ház is fogadja a vendégeket, ahol számos külföldi és hazai mûvész kápráztatja el a közönséget.

A Gyõri Téli Fesztivál a kiegészítõ és kapcsolódó kulturális és zenei programokkal, a színpadi betlehemes és hagyományõrzõ mûsorokkal mind a gyõrieknek, vidékieknek, mind a megyeszékhelyen tartózkodó külföldi turistáknak hangulatos, a szeretet ünnepéhez méltó különleges programot és nagyszerû vásárlási lehetõséget biztosít.


Módosítás dátuma: 2005. november 29. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 302 vendég böngészi