Főoldal Média Nemzetközi hírtévét indít a francia kormány

Nemzetközi hírtévét indít a francia kormány

E-mail Nyomtatás PDF
FRANCIA CNN

Nemzetközi francia hírtévé (CFII) kezdi meg mûködését 2006 folyamán - jelentette be szerdán Renaud Donnedieu de Vabres francia kulturális miniszter.

 FRANCIA CNN

Nemzetközi francia hírtévé (CFII) kezdi meg mûködését 2006 folyamán - jelentette be szerdán Renaud Donnedieu de Vabres francia kulturális miniszter.

Az elképzelések szerint Európa, Afrika, valamit a Távol- és Közel-Kelet területén fogható "francia CNN" elindításáról szóló szerzõdést Dominique de Villepin kormányfõ a francia közszolgálati tévécsatornákat magába foglaló France Télévisions és a legnézettebb országos kereskedelmi tévécsatorna, a TF1 elnökeivel közösen írta alá hivatalában.

A CFII elnöke Patrick de Carolis, a France Télévisions jelenlegi vezetõje lesz, de az új csatorna részvényeseként a TF1 mindenkori elnöke is tagja lesz az igazgatótanácsnak.

A Jacques Chirac francia elnök által három éve felvetett kezdeményezésre a 2006 végén elinduló francia hírtévé kezdetben 95 millió eurós költségvetésbõl gazdálkodhat, amelybõl 30 millió eurót a francia nemzetgyûlés már 2005-re megszavazott, a jövõ évre tervezett költségvetésben pedig 65 millió eurót irányzott elõ a francia kormány a CFII mûködtetésére.

A kormány elképzelése szerint a CFII 24 órában eleinte franciául, angolul és arabul, késõbb spanyolul is sugározni fog. Az adásmenet az óránként jelentkezõ tízperces híradók köré fog épülni. A CFII önálló szerkesztõsége 240 újságírót kíván foglalkoztatni.


Módosítás dátuma: 2005. december 01. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 398 vendég böngészi