Főoldal Kárpát-medence Felhívás a könyvgyûjtési akció kapcsán

Felhívás a könyvgyûjtési akció kapcsán

E-mail Nyomtatás PDF
Jó úton halad a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) 2005.
Jó úton halad a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) 2005. november elején elindított nagyszabású könyvgyûjtési akciója a délvidéki és kárpátaljai magyarság részére. A könyvgyûjtési akció központjaként kijelölt budapesti Magyarok Házába, az egész Kárpát-medence területérõl már több tízezer könyv és számos felajánlás érkezett. Külön eredményként értékeljük, hogy az anyaországon kívül, a többi elszakított területen mûködõ szervezeteinken keresztül Erdélybõl és a Felvidékrõl is folyamatosan érkeznek felajánlások.

Az eddig összegyûlt mintegy 62.000 könyv, a jeles bizonyítéka annak, milyen eredményekre képes az oly sok megpróbáltatást átélt magyar nemzet, ha együtt - a trianoni határokat semmibe véve - összefogva küzd egy nemes célért. A magyarság megmaradásában szerintünk kulcsfontosságot játszó egységes magyar nemzetben való gondolkodás az, ami nélkül nem értünk volna el ilyen eredményeket.

A HVIM mint a legnagyobb, határokon átnyúló Kárpát-medencei ifjúsági szervezet, alapvetõ kötelességének tekinti a délvidéki magyarság egyik legégetõbb problémájának, az anyanyelvi oktatás helyzetének a javítását. Különös figyelmet fordítunk a szórvány vidékekre, mivel ottani nemzettársaink helyzete a legkilátástalanabb és intõ példát/következményt jelentenek a még megmaradt magyar többségû területeknek. Az akcióval kapcsolatban bõvebb információt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a +36 70 236 79 86 telefonszámon kaphatnak.

Ezennel szeretnénk felhívni azoknak a rászoruló délvidéki (szerbiai és horvátországi) magyar oktatási intézmények/szakok figyelmét, akik részesedni szeretnének az összegyûjtött könyvcsomagokból, jelentkezzenek a lent megadott címen. Annak érdekében, hogy a könyvsegélyeket átvevõ intézmények minõségi magyar irodalomhoz jussanak, az összegyûjtött könyveket szelektálni, illetve több kategóriába csoportosítani fogjuk.

Egyuttal kérünk mindenkit, hogy továbbítsák felhívásunkat helyi könyvtáraik, médiumaik, iskoláik stb. felé, annak érdekében, hogy minél szélesebb körben támogathassuk a délvidéki magyar fiatalságot.

A könyvgyûjtési akciónk elõreláthatólag a 2006-os év elsõ felében fejezõdik be.

Drótpostacím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Mobiltelefonszám: +381 63 888 09 57
Honlap: www.hvim.org

A délvidéki HVIM nevében:
Kispalkó Szilveszter, Szenttamás
és
László Bálint, Szabadka
Módosítás dátuma: 2005. december 03. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 320 vendég böngészi