Főoldal Média A területi stúdiók kapják az eredetileg erdélyi tévére szánt 300 milliót

A területi stúdiók kapják az eredetileg erdélyi tévére szánt 300 milliót

E-mail Nyomtatás PDF
A romániai magyar elektronikus médiát támogatja az Informatikai és Hírközlési minisztérium az eredetileg egyetlen erdélyi tévécsatorna létrehozására szánt 300 millió forintból – jelentette be Kovács Kálmán miniszter Markó Bélával folytatott tárgyalása után Budapesten.
A romániai magyar elektronikus médiát támogatja az Informatikai és Hírközlési minisztérium az eredetileg egyetlen erdélyi tévécsatorna létrehozására szánt 300 millió forintból – jelentette be Kovács Kálmán miniszter Markó Bélával folytatott tárgyalása után Budapesten. Az összeg 1,19 millió eurónak felel meg.
Markó érve a döntés mellett az volt, hogy az adó éves tevékenységének finanszírozásához mintegy egymilliárd forintra, azaz szinte négymillió euróra lenne szükség. A támogatás felhasználásáról az IHM a tévé alapítása céljából létrehozott Janovics Jenõ Alapítvány (JJA) kuratóriumával közösen dönt.
A támogatás céljának megváltoztatását Nagy Zsolt informatikai miniszter kérte az IHM-tõl – ezzel nem értett egyet Csép Sándor, a kolozsvári tévé volt vezetõje és a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. Csép és a MÚRE egyaránt antidemokratikusnak minõsítette Nagy lépését, a MÚRE külön nehezményezte, hogy lépése elõtt a miniszter – aki egyben a kuratórium elnöke – nem konzultált a JJA kuratóriumi tagjaival.
Ambrus Attila MÚRE-elnök most úgy nyilatkozott: sokkal jobb, hogy most megkapja az összeget a többi szerkesztõség, minthogy ez atévére amúgy sem elégséges tétel a kormánynál maradjon. Ambrus leszögezte: a MÚRE fenntartja korábbi, ez ügyben kiadott nyilatkozatát. (hírszerk./új magyar szó)
Módosítás dátuma: 2005. december 27. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 116 vendég böngészi