Főoldal film Versenyfutás az idõvel

Versenyfutás az idõvel

E-mail Nyomtatás PDF
A herceg haladéka
Isten látja lelkünket: Timár Péter az Egészséges erotika és a Mielõtt befejezi röptét a denevér címû filmjei óta mintha nem tudta volna megugrani ugyanazokat a magasságokat.

 A herceg haladéka
Isten látja lelkünket: Timár Péter az Egészséges erotika és a Mielõtt befejezi röptét a denevér címû filmjei óta mintha nem tudta volna megugrani ugyanazokat a magasságokat. Igaz, fent említett két filmje valóban magasra helyezte a mércét. Isten látja lelkünket: mégis drukkerei vagyunk Timár Péternek. Hiszen az nem lehet, hogy akinek ennyire biztos stílusérzéke van (ld. Csinibaba), ennyire biztosan tudja, mibõl lehet siker és ennyire egyéni látásmódja is tud lenni, annak ne sikerüljön. Hát, most itt az újabb kísérlet! Valahogy kiszerettem a nevetésbõl - fogalmazott a film kapcsán maga a rendezõ, Timár Péter. Az élet és halál gondolatával foglakozó film valóban nem sarkall nevetésre. Az Alida nevû fotó-és divatmodellrõl egy országos tévé talk show-jában kiderül, hogy egocentrikus és karrierista alkat, bár kétségtelen, hogy nagyon népszerû, ismert személyiség. Másnap délelõtt különös dolog történik vele. Valaki lelövi.
Egy hatalmas, végtelen kiterjedésû, sötét helyen találja magát, megjelenik Asztarot, a pokol hercege, a Várakozók Csarnokának õrzõje. A hercegnek tetszik Alida, ezért felajánlja neki, hogy egy percre visszakaphatja életét. Elindul, majd tapasztalja, hogy egyetlen perc ismétlõdik állandóan. Ahogy a perc eltelik, minden visszaugrik az elõzõ állapotába. Az emberek, az autók, a felhõk, minden. Csak egyetlen férfi nem foglya az idõnek: Thor, az öröklétre ítélt, bukott angyal. És az Apokalipszis lovasai, kiknek feladata végrehajtani az elrendelést: "Aki halál fia, annak meg kell halnia". Alidának egyetlen esélye az életben maradásra, ha talál valakit, aki átvállalja halálát. A nõ elhatározza, hogy megpróbálja a lehetetlent: meggyõzni valakit egyetlen perc alatt.
Színes magyar filmdráma, 93 perc, 2005
Rendezõ: Tímár Péter
Szereplõk: Szabó Gabi, Gáspár Tibor, László Zsolt, Kulka János

Módosítás dátuma: 2006. január 06. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 102 vendég böngészi