Főoldal Hírek Böjte Csaba: Sajnos megbolydult a nemzetünk!

Böjte Csaba: Sajnos megbolydult a nemzetünk!

E-mail Nyomtatás PDF
<µb>Böjte Csaba dévai ferences szerzetes szerkesztõségünk megkeresésére írt levele a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újévi körlevelérõl.

 <µb>Böjte Csaba dévai ferences szerzetes szerkesztõségünk megkeresésére írt levele a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újévi körlevelérõl.

"Isten szép ajándéka az élet, s mindaz mi körül vesz bennünket: a természet, a testvér, a megálmodott jövõ valóraváltásának ereje, az egészséges munkakedv, vagy a nyugodt pihenés, a tiszta forrásból felfakadó kacaj. Isten legszebb ajándéka egy fiatalnak az õ jegyese, és szerelmük tiszta gyümölcsei a gyermekek. Egy egészséges szívben, Isten túlcsorduló ajándékai, a jól végzett munka örömét, megelégedettséget és a hálát szülik, a kibontakozó mennyországot itt a földön, erre születtünk.

Tökéletesen egyetértek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2006. január 1-jén kelt körlevelével.

"Nemzetünk nagyon nagy bajban van, csak Isten irgalma menthet meg minket."

Sajnos megbolydult a nemzetünk! Nagyon sokan olyan helyt keresik a boldogságot, ahol tiszta szívük csak kiéghet, beszennyezõdik, és Isten gyermekeinek a szabadsága helyett a gonosz lélek leláncolt rabjai lesznek. A Gonosznak nincs nyelve, keze, lába, azt szeretné, hogy mi adjuk át neki nyelvünket, kezünket lábunkat, általunk akar fájdalmat, szomorúságot, szenvedést szülni a világra. És sajnos ma nagyon sokan önként válnak az ordító oroszlán martalékává, eszközévé. Jóléti társadalomban élünk, és mégis naponta hoznak hozzánk gyermekeket, kopogtatnak be felnõttek, kiket mindenükbõl kiforgatott a bûn, és elvegyített iszonyatosan a kétségbeesésbe. Isten irgalmával fogadom a zokogó gyermekeket, az elûzött asszonyokat, gyermekfejjel prostitúcióra fogott lányokat, meghallgatom panaszaikat, és szomorúan állapíthatom meg, hogy minden egyes seb mögött a Gonosz Lélek áll.

Az Egyház nevében megszólaló püspökök szava mögé állok, mint kisebb testvér, és alázattal imádkozom a lelki újjászületés kegyelméért. Imádkozom, hogy felvirágozzanak falvainkban, városainkban a családok, a keresztény közösségek, és elnéptelenedjenek gyermekvédelmi központjaink, nyomornegyedeink, hajléktalanszállásaink. Hogy bezárjanak mindazok a házak, hol élõ húsként árulják népünk leányait, az embert állattá tevõ italokat, vegyszereket. Imádkozom, hogy a bûn megvetendõ utálatossággá váljon a magyar nemzet s minden más nép számára.

Köszönöm az Istennek, hogy püspökeinknek erõt adott, hogy meghirdessék a 2006. imaévet.

Kisebbtestvéri szeretettel, Csaba t."


Módosítás dátuma: 2006. január 06. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 50 vendég böngészi