Főoldal Média Friderikusz hatalmat is akar az ATV-n?

Friderikusz hatalmat is akar az ATV-n?

E-mail Nyomtatás PDF
Napi egyórás politikai mûsorral jelentkezik a showman februártól, de emellett információink szerint a Hit Gyülekezetéhez közel álló adó szakmai vezetését is át szeretné venni.

 Napi egyórás politikai mûsorral jelentkezik a showman februártól, de emellett információink szerint a Hit Gyülekezetéhez közel álló adó szakmai vezetését is át szeretné venni.
Februártól hétköznaponként és vasárnap egy-egy órás közéleti-politikai elemzõ mûsorral jelentkezik a Magyar ATV-n Friderikusz Sándor, közölte a médiaszemélyiség produkciós irodája csütörtökön az MTI-vel.
"Néhány hete az újjáalakulni készülõ ATV fõtulajdonosa és vezérigazgatója keresték meg Friderikuszt, aki alig két hétig tartó tárgyalás után gyorsan igent mondott ajánlatukra" - tudatták.
Az új mûsor hasonló lesz A szólás szabadságához, de több lesz benne a helyszíni beszámoló, kapcsolás, és azok a bel- és külpolitikai tudósítások, amelyek egy-egy adott nap kiemelkedõ eseményeihez kapcsolódnak. A közlemény szerint a stáb szervezése már elkezdõdött, a mûsor elsõ adása 3-4 hét múlva kerülhet adásba.
Vezetni vagy irányítani?
A közlemény után az ATV vezetõsége lemondta a péntek délelõttre tervezett sajtótájékoztatót, információink szerint azért, mert tegnap, a tárgyalások végsõ fázisában felmerült, hogy Friderikusz Sándor részt vállalna valamilyen formában az ATV szakmai irányításában is. Azt egyelõre még nem lehet tudni, hogy Friderikusz szerepvállalása hogyan befolyásolja majd a csatorna szakmai vezetését jelenleg ellátó Szabó Stein Imre és az ATV kapcsolatát.
Friderikusz Sándoron kívül is több ismert médiaszemélyiséget csábított magához a megújuló ATV, így többek közt saját mûsora lesz Juszt Lászlónak Magánbeszélgetés címen, Erdélyi Zsolt Superman Fehér folt címen vezet majd politikai mûsort, amiben a politikusok civil barátaikkal jelennek majd meg, Hajdú Péter vasárnaponként jelentkezik a Névshowrral és külön mûsort kap Györffy Miklós is. Az ATV emellett minden hétköznap este héttõl 24 óra címmel hatvanöt perces hírblokkot sugároz majd, amelynek része lesz a híradó is. A hírmûsorokat az RTL Klubnál is megfordult Kurucz Péter vezeti majd, míg a szerkesztõ az évekig a Tv2 Tények címû mûsorát készítõ Kert Attila lesz.
"Alig két hónap alatt sikerült egy a magyar tévés piacon is kiemelkedõ arculatot és mûsorstruktúrát megvalósítanunk" - mondta kérdésünkre Szabó Stein Imre, az ATV arculatváltását levezénylõ programigazgató, aki szerint Friderikusz Sándor biztosan növelni fogja az ATV nézettségét, de a médiaszemélyiségek mellett mindenképpen szükség volt versenyképes arculatra és új díszletekre is ahhoz, hogy a csatorna sikereket tudjon elérni az egyre erõsödõ hazai tévés piacon.
Friderikusz Sándornak egyébként nincs már esélye az országos csatornáknál: a köztévébõl kirúgták, mert nyíltan bírálta az MTV vezetését, az RTL Klub és a Tv2 is pert nyert ellene, mivel a szerzõdését megszegve távozott a csatornáktól. A kártérítések kamatokkal növelt összeg jóval meghaladja a 300 millió forintot.

Módosítás dátuma: 2006. január 06. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 124 vendég böngészi