Főoldal Média Az MTI ünnepe a Parlamentben

Az MTI ünnepe a Parlamentben

E-mail Nyomtatás PDF
Dobson Tibor lett az év szóvivõje és az Állami Számvevõszék munkatársai kapták az év sajtócsapata címet a fennállásának 125.
Dobson Tibor lett az év szóvivõje és az Állami Számvevõszék munkatársai kapták az év sajtócsapata címet a fennállásának 125. évfordulóját ünneplõ Magyar Távirati Iroda jubileumi rendezvényén a Parlamentben.
A Magyar Távirati Iroda megalapítása két parlamenti gyorsíró nevéhez fûzõdik. Maszák Hugó és Egyesi Géza 1880. novemberében beadvánnyal fordult Tisza Kálmán miniszterelnökhöz felállítandó Magyar Távirati Irodájuk táviratai számára díjmentességet kérve. A magyar kormány a kérést teljesítette, majd az uralkodó Ferenc József az errõl szóló jegyzõkönyvet 1881. januárjában látta el kézjegyével és két hónappal késõbb el is indult a magánvállalkozás. A távirati iroda elnöke, Vincze Mátyás a történeti áttekintés után arról beszélt, hogy az MTI megbízhatóságával, pártatlanságával, hitelességével és gyorsaságával 125 éves múlttal a háta mögött a jövõben is megkerülhetetlen hírszolgáltatás lehet Magyarországon. A köztársasági elnök köszöntõ levélét is õ olvasta fel. ebbõl hallanak egy részletet.
Vincze Mátyás:
- Az, hogy az információk feltartóztathatatlanul özönlenek és sokasodnak. A nemzeti hírügynökség felelõsségét is megnöveli. Eddig is övé volt a szelekció hatalma, de most, hogy a hírfogyasztók közvetlen hozzáférése a szolgáltatók sokasága által kínált bármiféle anyaghoz, szinte korlátlanná vált az MTI által kiadott információk válogatásában egyre fontosabb lesz az érték, a minõség kritériuma. Ez lesz a köz igazi szolgálatának mércéje, és ez tarthatja meg az MTI 125 éves munkájával kivívott tekintélyét és vezetõ szerepét.
Az ünnepségen átadták a Magyar Távirati Iroda által alapított díjakat is. Az év szóvivõje Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság munkatársa lett, az év sajtós csapata díjat pedig az Állami Számvevõszék munkatársai vették át.

Módosítás dátuma: 2006. január 06. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 114 vendég böngészi