Főoldal Kárpát-medence Erdély: az MPSZ közel a párttá váláshoz

Erdély: az MPSZ közel a párttá váláshoz

E-mail Nyomtatás PDF
A pártbejegyzéshez szükséges aláírások körülbelül felét sikerült összegyûjtenie év végéig a Magyar Polgári Szövetségnek.
A pártbejegyzéshez szükséges aláírások körülbelül felét sikerült összegyûjtenie év végéig a Magyar Polgári Szövetségnek.
A november közepén megkezdett akció néhány megyében eredményesebben, máshol akadozva folyik, van, ahol csak most startolnak teljes gõzzel. Eddig Arad megyében sikerült a vállalt aláírásszámot teljesíteniük, de nem áll rosszul Háromszék sem, a 6000-bõl 3500 aláírás már megvan, Sepsiszentgyörgyön több mint 1500 támogató látta el kézjegyével a listákat, Kézdiszéken, Orbaiszéken és Erdõvidéken az aláírások felénél többet sikerült összesíteniük. A háromszéki MPSZ vállalta a bukaresti támogatók megkeresését is, ám ez egyelõre sikertelennek bizonyult, megbízott emberük átverte õket. Január folyamán több szervezõ a fõvárosba utazikk, hogy összeszedjék a 700 aláírást. A jelek szerint a vártnál kisebb gondot okoznak a román megyékben összegyûjtendõ aláírások, Gorj, illetve Galac megyében január végéig sikerül összeszedni a 700—700 kézjegyet, és ekkorra ígérik a Bákó megyei listák véglegesítését is.

Az MPSZ cáfolta az RMDSZ által terjesztett információkat: egyetlen emberük sem folytat RMDSZ-ellenes kampányt, román vidékeken nem úgy próbálják meggyõzni az embereket, hogy azt ígérnék, a Magyar Polgári Párt bejegyzése az RMDSZ megszûnéséhez vezetne.

Az MPSZ országos vezetõsége január közepén összesíti az addig összegyûjtött aláírásokat. A Magyar Polgári Párt bejegyzéséhez 25 000 támogató aláírás kell tizenöt megyében és a fõvárosban (legalább 700 mindenhol). Az aláírók alapító tagokká válnak, és fel kell tüntetniük az íven, hogy tagjai-e más pártnak vagy szervezetnek. Továbbra is vitatott kérdés, de az MPSZ kitart álláspontja mellett: RMDSZ-tagok is aláírhatják a támogató íveket, mert az RMDSZ nem politikai párt.
(erdely.ma)

Módosítás dátuma: 2006. január 06. péntek  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 36 vendég böngészi