Főoldal Hírek Nyílt levelek Sólyom László köztársasági elnöknek

Nyílt levelek Sólyom László köztársasági elnöknek

E-mail Nyomtatás PDF
Sólyom László köztársasági elnök Úr
Budapest.

 Sólyom László köztársasági elnök Úr
Budapest.

Tárgy: Megdöbbenés, avagy sajnálkozás

Mindenekelõtt küldök egy zászlót a Jobbik zászlaja mellé, hogy ne hiányozzon a dolgozószobájából.

Bevezetésként jelzem, hogy tisztában vagyok azzal, hogy ezen levelem nem kerül az Ön kezébe, sõt valószínûleg tudomására sem jut, de egyszerûen nem tudom szó nélkül hagyni megdöbbenésemet a magyar zászló mellõzése kapcsán.

Miután úgy vélem, hogy a nemzeti trikolór történelmi szerepe, mozgósító ereje, a nemzeti hovatartozás képi megjelenítésének morális fontossága Ön elõtt teljeséggel ismert, így annak mellõzése abszolút tudatos, valamit kifejezni akaró, üzenet jellegû cselekedet volt. Éppen e miatt nagy a döbbenetem, amit kiváltott bennem, barátaimban, és széles ismeretségi körömben egyaránt - óriási csalódottságot .

Meg is történt a képi üzenet gyors visszaigazolása a nemzet, a magyarság, a kereszténység zsigeri gyûlöletét képviselõ SZDSZ részérõl, helyeselve a zászló mellõzését. Ez az SZDSZ-es elismerés már önmagában elegendõ bizonyíték a megdöbbenés jogosságára.

Csak sajnálkozni tudok (tudunk), fájdalmasan gondolva erre a sokat szenvedett magyarságra, arra a jövõre, amit egy-egy ilyen jelentéktelennek tûnõ megnyilvánulás vetíthet elõre. Mert lehet hogy normális idõben, amikor a nemzet és a haza érdekét szolgáló kormányzás, közélet van jelen, akkor nincs diszkriminatív jelentõsége egy ilyen esetnek .

De most, amikor nyíltan gúnyolják magyarságunkat, nemzeti jelképeinket, ereklyéinket; amikor morális összetartó erõinket a történelmi egyházakat ellehetetlenítik, cinikus gyalázatossággal gúny tárgyává teszik, amikor az ország miniszterelnöke a himnusz alatt szívkézrátétellel nyilvánítja ki idegenszívûségét, és a kormány nyíltan magyarellenes politikát folytat; amikor a környezõ országokban verik a magyarokat, akkor éppen nagyon magasra kell emelni a nemzet zászlaját a már-már elcsüggedõk, a magukba roskadók elõtt, jelezve ezzel is, hogy igenis lesz még magyar feltámadás, ki fog törni tudni a magyarság , ebbõl az ország és nemzetvesztõ állapotból.

Azt hiszem ezek után nem csoda, hogy nem éreztem indíttatást az egyébként várva-várt újévi beszédének meghallgatására.

Pécs, 2006 január 6.

Nemzetmentõ hozzáállást remélve köszön el
Gróf Endre 7623 Pécs. Magyar L u 7/a


Sólyom - keselyû - ej, be keserû!

A TV-bemondó közli, hogy a Magyar Köztársaság elnöke, Sólyom László, újévi beszédét fogják közvetíteni.

Ez komoly pillanat a világ bármely pontján élõ magyar számára. Odafigyelést követel. A nemzet elsõ embere szól a magyarokhoz.

A képernyõn megjelenik egy férfi, aki beszélni kezd.

Kicsoda õ? A nemzet elsõ embere lenne? Õ az, aki eskü alatt kötelezte magát, hogy a Magyar Köztársaság elnöki tisztségét és annak feladatait vállalja, képviseli a nemzetet?

Vagy inkább csak egy újévi tréfa, vélte az ember.

De sajnos, nem volt vicc, mert a nemzetet kegyetlenül arcul ütötték. A nemzet zászlóját mellõzte, és ezzel hátat fordított a magyaroknak. Szent István és Árpád népét ilyen emberek vezetik?! Nemzetünket az év elsõ pillanataiban szégyen és gyalázat érte.

Én úgy gondolom, hogy ezek után az elnök úrnak kötelessége bocsánatot kérni. Álljon a zászló elé, kezét tegye a feszületre és kövesse meg a magyar nemzetet!

Ha ezt nem teszi meg, akkor mint ember, próbáljon magába szállni és azonnal mondjon le elnöki tisztségérõl, mert csak így õrizheti meg emberségét a nemzet és - nem utolsó sorban - Isten elõtt.

Ej, be keserûen kezdõdik 2006! A keselyûk keringenek a nemzet felett!

Istenünk, Te a magyar nemzetet igen nagy megpróbáltatásoknak tetted ki! Itt az ideje, hogy a kezedet a nemzet felé kinyújtsad, a sok szennyet válláról letöröld és adj olyan vezetõket, akik elõtt Te vagy. Mert ha Te vagy elõttük, akkor számukra a nemzet is elsõ marad, és néped soha el nem vész. Az összefogás, a nemzet újraébredése valósággá válik.

Úgy érzem, hogy László királyunk, akinek nevét viseli, elnök úr, megköveteli azt, hogy a történelemben pozitív vezetõként maradjon fenn. Így lesz, ha belátja tévedését és választ a két lehetõség közül.

Kolozsvár, 2006. január 6.
Tokay Rozália


Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Megrendüléssel vettem a hírt, hogy Ön, mint az ország elsõ polgára, nem fogadta el országunk, államiságunk jelképét az újévi beszéde hátterének.

Ilyent eddig még más országokban nem hallottam, de nem is lenne lehetséges.

Az Amerikai Egyesült Államokban a nemzeti jelképnek (zászlónak) kultikus jelentõsége van, mindenütt megtalálhatjuk.

Igen kíváncsi vagyok - és még rajtam kívül sokan mások - mi késztette az Elnök urat ezen elhatározására?

Kisegítésként ide bemásolok Önnek két Petõfi idézetet: (Petõfit még a legsötétebb rákosista idõkben is szabad volt idézni.)

Föl a zászlóval magasra,
Egész világ hadd láthassa.
(Petõfi)

Háromszínû magyar zászló,
Dicsõ jel!
Védelmezünk megfeszített
Erõvel,
Kiemeltük a porból szent
Szárnyadat,
Röpülj elõttünk a magas
Ég alatt!
(Petõfi)

Tisztelettel üdvözli és állásfoglalását várja:
Mit freundlichen Grüssen / Best regards
Kenessey Csaba
Magyar-svájci állampolgár


A Jobbik Magyarországért Mozgalom címeres magyar zászlót ajándékoz

A Jobbik Magyarországért Mozgalom címeres magyar zászlót ajándékoz Sólyom Lászlónak, ezzel hívva fel figyelmét a köztársasági elnök alkotmányban foglalt feladatára, a nemzet egységének kifejezésére, ennek legfontosabb szimbólumának, a nemzeti zászlónak a használatára.

Sólyom László ugyanis szakított azzal a hagyománnyal, mely szerint a köztársasági elnök újévi beszéde a magyar nemzeti zászló elõtt hangzik el. A Jobbik azt is visszásnak, a többségében keresztény lakosság irányában tett diszkriminatív lépésnek tekinti, hogy amíg a Karácsony, Krisztus születése alkalmából nem tartotta szükségesnek üzenet megfogalmazását, addig a Magyarországon nyilvánosan nyolc éve megtartott zsidó nemzeti ünnep kapcsán ezt szükségesnek tartva megtette, a hanukát a bizonyosság ünnepének nevezve, mely szerint a jó gyõzelmet arat a gonosz felett.

Úgy látjuk, hogy a köztársasági elnök eddigi tevékenysége megerõsíti a Jobbik korábbi aggodalmát, amelynek alapja, hogy Sólyom László a nyolcvanas évek SZDSZ-közeli mozgalmaiban szocializálódott, elnökké választani pedig az SZDSZ és a Fidesz kompromisszuma által lehetett..

Molnár Tamás,
a Jobbik alelnöke
Módosítás dátuma: 2006. január 08. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 83 vendég böngészi