Főoldal Egyházak Magyar Ökoszociális Fórum felhívása

Magyar Ökoszociális Fórum felhívása

E-mail Nyomtatás PDF
Felhívás a MAGYAR KATOLIKUS PÜSPÖKI KONFERENCIA 2006.
Felhívás a MAGYAR KATOLIKUS PÜSPÖKI KONFERENCIA 2006. január 1-i körlevelének
támogatására


Honfitársaink!

A Magyar Ökoszociális Fórum többfelekezetû tagsága nagy tisztelettel és megelégedéssel fogadta a Magyar Katolikus Egyház püspöki konferenciájának újévi körlevelét. Köszönjük a katolikus püspököknek, hogy az 1996. évi nagy horderejû körlevél után most ismét bátran fölemelték szavukat a nemzetért.

Némely politikai hangulatkeltõk máris ellenségesen nyilatkoztak a püspökök megszólalásáról. A Magyar Ökoszociális Fórum régóta a közéleti konfrontacionizmus meghaladását sürgeti (http://www.ttfk.hu/hetiokopol/muhely.html), ezért sokakkal együtt döbbenten áll a vallásellenesség újabb hazai zsigerbeszéde elõtt.

Úgy véljük, a parlamenti választások évében rajtunk, állampolgárokon a sor, hogy eltévedt politikusainknak végre megmutassuk: nem kérünk a gyûlöletkeltésbõl. Sem a nemzet határon inneni és túli, sem felekezeti, sem "hívõ" és "nem hívõ" részeinek szembeállításából.

Valamilyen mértékben a legtöbb ember istenhívõ. Zömmel azok is, akik vallásukat valamely okból nem gyakorolják. A hit és a vallások ellen uszítók a vallásosakkal együtt õket is, így a magyar társadalom túlnyomó többségét megalázzák.

Politikusnak és véleményformálónak tudomásul kell vennie, amit mi "közemberek" pontosan tudunk egymásról, mert egymás közt élünk. Azt, hogy nem politikai pártok és közénk vetett ideológiák mentén húzódnak a határok az istenhívõ többség és az istentagadó kisebbség között.

Az istenhívõ baloldali vagy szabadelvû embert is méltóságában sérti, aki vitatja egyházaink jogát a nemzetért való megszólalásra. A nemzet a konfrontacionista uszítás helyett felelõs hangot vár a pártpolitikusoktól. Ebben nem szégyen példát venni az egyházi vezetõkrõl.

Kérjük honfitársainkat, hogy ideológiai, párt- és felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül csatlakozzanak felhívásunkhoz. Követeljük meg a társadalmi többség emberi méltóságának tiszteletét, az ateista kisebbség hittel és vallásainkkal szemben gyûlölködõ részének megfékezését.

Kérjük a magyar felekezetek vezetõit, hogy nyilatkoztassák ki felekezeteik csatlakozását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kezdeményezéséhez. Kérjük vallásukat nem gyakorló honfitársainkat is, akiket megkérdezésük nélkül sorolnak az Istent nem ismerõk közé, hogy gondolatban csatlakozzanak hozzánk. Legyen a nemzet lelki megújulásáért hirdetett imaév az egész nemzet imaéve.

A Magyar Ökoszociális Fórum elnöksége

Szada-Nagykálló, 2006. január 6.

Módosítás dátuma: 2006. január 08. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 282 vendég böngészi