Főoldal könyv Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

E-mail Nyomtatás PDF
A spanyol származású, Párizsban élõ világhírû író, Jorge Semprun lesz a díszvendég az immár tizenharmadik alkalommal, 2006.

 A spanyol származású, Párizsban élõ világhírû író, Jorge Semprun lesz a díszvendég az immár tizenharmadik alkalommal, 2006. április 20-23. között megrendezésre kerülõ Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, ahová idén is több tízezernyi elkötelezett könyvbarátot várnak a szervezõk. A tizenhármas szám ellenére az alapítóknak nincs okuk sikertelenségtõl tartani, hiszen ha méretben, léptékben a magyarországi könyvvásár nem vetélkedhet is a legnagyobb nyelvterületek könyves rendezvényeivel, izgalmas, sokszínû kulturális kínálatával, világirodalmi rangú alkotók megtisztelõ jelenlétével, a több mint 200 színvonalas kulturális rendezvényével intellektuálisan messzemenõen versenyképes a földkerekség többi számon tartott vásárával.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál mindenki számára nyitott rendezvény, a több mint 50 000 kiállított kötet mindegyike megvásárolható, az üzleti kapcsolataikat továbbfejlesztõ, s az új befektetések lehetõségét keresõ szereplõk számára is fontos szakmai fórum. A fesztivál nevéhez híven valódi összmûvészeti rendezvény, a nyitva tartás négy napja alatt irodalmi estek, könyvbemutatók, pódiumbeszélgetések, film- és színházi bemutatók, tárlatok színesítik a kínálatot.

Mivel idén a spanyol anyanyelvû kultúra kerül a fesztivál homlokterébe, számos kortárs spanyol vagy spanyol nyelven alkotó író, köztük Jaume Cabré, Zoé Valdes, Isabel Allende, Pedro Juan Gutiérrez, Arturo Pérez-Reverte, Carlos Ruiz Zafón, Lucia Etxebarría mûve jelent vagy jelenik meg ez alkalomból magyarul. A háború utáni modern európai irodalom egyik alapmûvének tartott regény, az 1963-ban megjelent „A nagy utazás" 82 éves szerzõje Jorge Semprunt, a könyvfesztivál díszvendége, veszi át majd a Budapest Nagydíjat. Az említettek és más szerzõk meghívást kaptak a fesztiválra.

Nagy standdal képviselteti magát a német irodalom is, különös tekintettel a Németországban zajló magyar évadra. A tervezett „Berliner Zimmer" rendezvénynek tizenkét német íróvendége lesz, és megrendezik tizennyolc uniós ország képviselõinek részvételével az Európai Elsõkönyvesek Fesztiválját is, felvonultatva a kontinens legtehetségesebb ifjú prózaíróit.

Helyszín: 1123 Budapest, Kongresszusi Központ, Jagelló út 1-3.

http://www.bookfestival.hu/index1.html


Módosítás dátuma: 2006. január 09. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 115 vendég böngészi