Főoldal Kárpát-medence Elképzelhetõ, hogy magyar alelnöke is lesz Pozsony megyének

Elképzelhetõ, hogy magyar alelnöke is lesz Pozsony megyének

E-mail Nyomtatás PDF
Vladimír Bajan két héten belül összehívja az elsõ munkaülést, amelyen valószínûleg az egyes szakbizottságok összetételérõl is döntés születik majd
Pozsony.

 Vladimír Bajan két héten belül összehívja az elsõ munkaülést, amelyen valószínûleg az egyes szakbizottságok összetételérõl is döntés születik majd
Pozsony. Lettette az esküt Pozsony megye új elnöke, Vladimír Bajan és a képviselõ-testület a második megbízatási idõszak közgyûlésének tegnapi elsõ, ünnepi ülésén, a Prímás-palota Tükörtermében. A megyei hivatalon és közgyûlésen belüli egyes tisztségek elosztásáról egyelõre nem született döntés, de elképzelhetõ, hogy Agárdy Gábor (MKP) személyében magyar alelnöke is lesz a Pozsonyi Önkormányzati Kerületnek.
Bajan ünnepi beszédében köszönetet mondott elõdjének, az ülést megnyitó Yubo Romannak. Úgy véli, az elõzõ idõszak vezetése elsõsorban a kultúra terén ért el jó eredményeket. Az elnök elsõdleges céljaként a közlekedés-, az oktatás- és az egészségügy fejlesztését, valamint a lakosság szociális helyzetének javítását jelölte meg. Szeretné szorosabbra fûzni a megye és a fõváros közti együttmûködést, de kooperációra törekszik a Pozsonyi kerület valamenynyi településével. Nyílt kommunikációt ígér a lakossággal a legmodernebb eszközök igénybevételével. „Mi egyebet tehetnék hozzá? Bizalmat szavaztak nekünk, hát cselekedjünk!” – fogalmazott Bajan. Reméli, a megyei közgyûlés munkájába nem vetülnek majd bele a politikai viszályok. „Együttmûködésre kérem fel Önöket!” – zárta beszédét.
Bajan az elsõ munkaülést két héten belül összehívja, a képviselõ-testület kilenc bizottságának összetételérõl is valószínûleg akkor születik majd döntés. Az MKP Duray Rezsõ frakcióvezetõ tájékoztatása szerint a környezetvédelmi bizottság élére Flaskár Pétert javasolná; a testület hatáskörébe tartozna az idegenforgalom és a határon átnyúló együttmûködés területe is. A regiófejlesztési bizottságba Pomichal Istvánt, a közlekedésügyibe Durayt, a költségvetésibe pedig Wurster Olíviát jelöli a magyar párt.
Az MKP szeretné, ha Agárdy Gábort az egyik megyei alelnökké neveznék ki. A koalíciós partnereket és – elõzetesen – Vladimír Bajant is tájékoztatták a szándékról, konkrét tárgyalások egyelõre nem zajlottak. „Valószínûleg a régiófejlesztés területe volna az övé, és ez a Szenci járás szempontjából is kiemelten fontos” – mondta Duray azzal kapcsolatban, milyen ügyekért lehetne felelõs Agárdy. A Gyõr-Moson-Sopron megyével való szorosabb együttmûködés szempontjából is fontos lenne, hogy magyar alelnöke is legyen a megyének. „Agárdy urat tapasztalt önkormányzati politikusként és emberként ismerem. Abban az esetben, ha megfelelõ módon megszólítanak, foglalkozni fogok ezzel a kérdéssel, és nagyon szívesen együttmûködök majd Agárdy úrral” – nyilatkozta az Új Szónak a felvetéssel kapcsolatban Vladimír Bajan.
Az ötven képviselõ közül 12 volt tagja az elõzõ közgyûlésnek is.
Bajant helyettesítik Ligetfalu élén
Pozsony. Vladimír Bajan még harminc napig marad Ligetfalu városrész polgármestere, utódjáról márciusban döntenek az ott élõ választópolgárok. „Valakit megbízok a helyettesítésemmel, amíg meg nem választják az új polgármestert” – nyilatkozta Bajan. (ú, t)
KORPÁS ÁRPÁD

Módosítás dátuma: 2006. január 10. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 154 vendég böngészi