Főoldal könyv A kanadai Corvinus Kiadó Hollója és más kiadványok

A kanadai Corvinus Kiadó Hollója és más kiadványok

E-mail Nyomtatás PDF
„Az elmúlt közel húsz év alatt legalább 23 különbözõ, románokkal foglalkozó könyvet terjesztettünk ingyen, az egész világon.
„Az elmúlt közel húsz év alatt legalább 23 különbözõ, románokkal foglalkozó könyvet terjesztettünk ingyen, az egész világon.” „Az Adevarul és más román lapok többször írtak rólunk, mint a budapestiek. A magyar kormányokról pedig ne is beszéljünk.”

TÁJÉKOZTATÓ

Bár sok szerkesztõségnek küldjük értesítõnket. a HOLLÓ-t, igen sokan még ma sem tudnak munkánkról. Nemrégen az egyik ismert kanadai hetilap hasábjain megjelent cikkben az alábbi szöveg olvasható: "..... akár a Ceausescu-korszak virágkorában és ahol tekintélyes tudósgárda foglalkozik azzal, hogy a legjelentõsebb nyugati könyvtárakban megtalálható legyen az az erdélyi és regáti magyarság román eredetét taglaló munkák egész sora? Miközben mi, magyarok egyetlen vékonyka angol nyelvû monográfia terjesztésére is képtelenek vagyunk...."

Az egyébként a jól fogalmazott cikk írója ezek szerint - sohasem hallott munkánkról és más, hasonló erõfeszítésekrõl. Így nem tudja, hogy az elmúlt közel húsz év alatt legalább 23 különbözõ románokkal foglalkozó könyvet terjesztettünk ingyen, az egész világon. A honlapunkon van egy csángókkal foglalkozó rész és Pozsony Ferenc prof. könyvét most adjuk nyomdába Tény, hogy a nagyobb magyarországi lapok nem foglalkoznak a nyugati magyarság által kifejtett fehér propagandával, lobbyzással és más tájékoztató jellegû tevékenységünkkel. Így csak kevesen értesülhetnek munkánkról.

Az is tény, hogy a románok, szlovákok, szerbek ukránok többet tudnak rólunk, mint a magyarok. Az Adevarul és más román lapok többször írtak rólunk, mint a budapestiek. A magyar kormányokról pedig ne is beszéljünk. Róluk csak annyit, hogy néhány évvel ezelõtt az egyik fõ külügyér ki akarta dobatni az egyik tárgyilagos és adatokkal alátámasztott könyvünk több száz példányát, mert szerinte "sértette a csehszlovákok érzékenységét... Ezért elhatároztuk, hogy idõnként sajtótájékoztatót adunk ki, amelyet minden hazai és kinti nemzeti beállítottságú lapnak megküldünk.

Tisztelettel
Magyaródy Szabolcs
cscst

HUNYADI ÖCS. MK.

JELENTÉS
MUNKAKÖZÖSSÉGÜNK CÉLJA: A magyarság külföldi hírnevének javítása, ellenfeleink propagandájának ellensúlyozása, idegen kormányok felvilágosítása. A magyar lobby csoportok munkáját is hatásosan kívánjuk elõkészíteni és angol nyelvû szakirodalommal támogatni.
Távolabbi célunk a Duna-medence népeinek megbékélésének feltételeit feltárni. és lehetõvé tenni.
Tevékenység: Angol nyelvû magyar történelmi tárgyú könyvek kiválasztása vagy íratása, fordítása, nyomtatása, vásárlása és azok ingyenes terjesztése. A mai napig több mint hetvenötezer kötetet és CD-t ajándékoztunk (fõként) amerikai egyetemi, államvezetési, kutatóintézeti és média könyvtáraknak, valamint történészeknek és diplomáciai képviseleteknek. Mostanában terjesztettük ki mûködési területünket, Magyarországra, Európára és Távol-Keletre. Az eddig kapott, beszerzett, kiadott könyveink nagykereskedelmi értéke több, mint félmillió US dollár.
2002-ben - az egyik hamiltoni magyar család jóvoltából - Sisa István: "The Spirit of Hungary" címû nagyszerû munkájából 500 példányt ajándékoztunk, az amerikai szenátoroknak, washingtoni és budapesti külföldi követségeknek, külföldi tudósítóknak, kutatóintézeteknek., és 191 EU és NATO döntéshozónak, diplomatának, háttérírónak.
Az EU címekre ugyancsak elküldtük Janics Kálmán: Czechoslovak Policy and the Hungarian Minority 1945-1948, illetve Charles Wojatsek: From Trianon to the first Vienna Arbitral Award cimü könyvek, valamint az "Eleven Hundred Years of Success" CD lemezünk egy példányát.
Részt vettünk a Herr Verhaugennek a "Kedvezmény Törvény"-rõl a magyarországi miniszterelnöknek írott levelének a cáfolatában is. Kb. 320 EU címre küldtük el a "Kettõs mérce" (Double Standard) címû rövid memorandumot. Herr Verheugen egyik titkára levélben magyarázta fõnöke bizonyítványát, mellébeszélve a témának.
Befejeztük Sólyom László (v. legfelsõbb bíróság elnöke): "What did the Venice Commission declare?" címû tanulmányának szétküldését is, ugyanezekre az e-címekre.
Részt vettünk a Human Rights for Minorities in Central Europe - Vancouver Society, Papandreu, soros EU elnökhöz írott levélírási akciójában.
Az "East-Central European Syndrome" (magyar verzió: "Trianon szindróma") címû memorandumunk megjelent a MVSZ által kiadott "Fehér könyv" oldalain is.

A honlapunkon eddig közel 190, teljes hosszában olvasható és letölthetõ angolnyelvû könyv és 26 esszé jelent meg. Eddig kb. 250.000 alkalommal nézték meg. Érdemes megemlíteni, hogy a számunkra nagyon fontos EDU (fõként tanárok) 4773, a GOV (amerikai kormányzat) 439 és a MIL (amerikai fegyveres erõk) 554 alkalommal kereste fel a honlapunkat. Ez mutatja, hogy elérjük azokat a helyeket, ahol az általunk szolgáltatott tájékoztatást fel is használják.

A "Hungary, Eleven Hundred Years of Success" címû CD-ROM lemezünk terjesztését folytatjuk A magyar történelem és más adatok tárháza, amit minden diák, tanár és kutató megkaphat, aki igényli. Otthon, házi eszközökkel elõállított 800 példány kiosztása megtörtént. Újabb 1000 gyári példány készült el, amelyeket fõként Európában az EU és NATO vezetõi között terjesztettünk. A hatodik - bõvített - kiadás 2006 tavaszán kerül kiosztásra.
A nyugati magyarság lobby munkájában is részt veszünk. Kiadtuk és terjesztettük az elõbb említett körökben a két "fehér" könyvünket "The East-Central European Syndrome I és II" és a CD lemezünket. Munkaközösségünk tagjai önkéntesek, fizetést semmiféle jogcímen nem kaphatnak. Költségtérítés csak számla alapján fizethetõ. Akciónkat a kanadai és amerikai magyar (fõként kisnyugdíjasok) támogatásából tarjuk fenn.

Könyvakciónk helyzete és terveink

Néhány szerzõ, kiknek a könyveit terjesztjük: Borsody István, Wagner Ferenc, Kertész István, John F. Cadzov-Ludányi András-Éltetõ Lajos, Király Béla (Pastor-Sanders), Janics Kálmán, Illyés Elemér, Wass Albert, Fehérváry István, Chászár Edward, Balogh Sándor, André and Alain DuNay, Major Márk, Sisa István, Lõte Lajos, Edsel W. Stroup, Baross Gábor, Szentiványi Gábor, Henry Bogdán, Cseres Tibor, Vékony Gábor, Wojatsek Károly, Simon András, Kocsis Károly, T.L. Sakmyster, Kostya Sándor, Kapronczay Károly, Szilágyi Károly, Köpeczi Béla, Ronai András, J.F. Montgomery, S. Benedek András és még sokan mások.

Könyvkiadási tevékenységünk mai helyzete:
Simon, Andrew: "Made in Hungary" Postázása befejezõdött. Prof. Simon András könyvét Prof. Wagner Ferenc mûve felhasználásával írta, de attól erõsen különbözik. Bár az ilyen könyv kiadása pillanatában már elévült, a magyarságnak külföldön hírnevet szerzett tudósaink, mûvészeink, sportolóink, feltalálóink, katonáink és történelmünk hasznos tárháza.
Balogh, Sándor: "Autonomy and the New World Order". Postázása befejezõdött. Balogh professzor alapmûve igen hasznos a magyar kisebbségek számára. Ugyanis külföldi szerzõk mûveivel, nemzetközi szerzõdésekkel, az Egyesült Nemzetek alapokmányával, stb. bizonyítja, hogy minden ellenkezõ propagandával szemben, nemcsak a területi autonómia követelése jogos, hanem végsõ esetben az országtól való különválás, sõt az anyaországhoz való visszatérés is jogos, s nemzetközi jogba nem ütközik. E rendkívül fontos könyv magyar fordítása készül.
Kapronczay, Károly:" Refugees in Hungary". Postázását befejeztük. Köztudomású, hogy az elmúlt évtizedekben úgyszólván csak vélt vagy valós bûneinkrõl volt szabad írni. Dr. Kapronczay Károly felkérésünkre megírta a második világháború idején Magyarországra menekült lengyelek, zsidók, olaszok, oroszok, hollandok, belgák, franciak, stb. életének alakulását. E könyv bizonyítja, hogy még a német megszállás (1944, március 19.) után is folyt a lakosság részérõl a menekültek segítése és mentése, sokszor a németeket kiszolgáló hatóságok hallgatólagos beleegyezésével is.

Chászár, Edward: "The International Problem of National Minorities". Postázását befejeztük. Chászár professzor könyvének harmadik, bõvített kiadása nélkülözhetetlen a kisebbségekkel foglalkozó személyek, hatóságok és NGO szervezetek részére. Megtaláljuk benne valamennyi ajánlást, határozatot, stb., amelyeket a kisebbségek védelmében, érdekében hoztak. Az utolsó példány is szétosztásra került!!!
Vékony Gábor: Dacians-Romans-Romanians. Postázását befejeztük. Vékony professzor magyarul is megjelent mûve nélkülözhetetlen a románok származása körül kiújult nemzetközi vitában. Méltán sorakozik a két Du Nay könyvünk, Kosztin Árpád, Illés Elemér két könyve és az Erdély Története mellé.
Mivel az utóbbi másfél évszázadban egyetlen magyar kormánynak sem jutott eszébe a nemzetiségeink számára a saját nyelvükön megirt történelmüket a kezükbe adni, erre a feladatra is mi vállalkoztunk. Mind a négy nyelvû zsebkönyvecske elkészült, összesen 18,000 példányban. Persze tízszer ennyi is kevés volna, de csak ennyire jutott. Viszont a honlapunkon is olvashatók a többi, angol nyelvû könyvünkkel együtt.
Szilágyi Károly: "Dobri susedi, losi susedi" cimü szerb nyelvû történelmi zsebkönyve a sallang és mítosz nélküli történelem valóságát mutatja be. Ezt a könnyen zsebben tartható, igénytelen külalakú könyvecskét fõként a szerb nyelven tanuló magyar diákoknak, de a szerb tanulóknak, tanároknak, újságíróknak, politikusoknak is szántuk. Ennek elolvasása után, nem valószínû, hogy kétkedés nélkül olvassák majd a hivatalos verziót. E könyvecskét még a szerb kritikusok is tárgyilagosnak ismerték el. A szerb Matica próbálta eldönteni, hogy ellenkönyvet adjanak-e ki, vagy ignorálják a "problémát". Az 5000 példány szétosztása kb. 90%-ban megtörtént.
Alain DuNay: A Román történelmi zsebkönyv: Ebbõl is 5000 példányt juttattunk át Erdélybe. Második, bõvített kiadást 2006-ban nyomdába adjuk.
Stumpf-Benedek András: Gens Fidelissima, A ruszinok történelme: Terjesztése folyamatban.
Balassa Zoltán: A szlovákok történelme: Szétosztása folyamatban. A Rákóczi Szövetség oroszlánrészt vállalt a terjesztésben. Már az angol fordítása is elkészült.
Mind a négy mû angol fordítását egy kötetben adjuk ki: Ez a könyv a világ elé tárja mind a négy nép valódi, tárgyilagos - a magyarságéval összefonódott történelmét és rámutat a Kárpát-medence gazdasági egysége visszaállításának az elkerülhetetlenségére.

2006-ban, az 56-os forradalom ötvenedik évfordulójára az alanti könyvek kerülnek szétosztásra:
1. Hévizi Józsa: "The Minorities in Hungary and the Rest of Europe." A fiatal történész a letagadhatatlan tények erejével bizonyítja, hogy a Magyar Királyság összehasonlíthatatlanul tisztességesebben bánt a kisebbségeivel, mint azok, a karmaik közé került magyarokkal és a "mûvelt" európai államok a sajátjaikkal. Nyomdában van.
2. M.Sz.(szerk.) :"Atrocities committed against the Hungarians". A könyv anyaga majdnem összeállt. Most még a "Csehszlovákok" által elkövetett atrocitások dokumentált leírása hiányzik. A meglévõ anyag a honlapunkon van. Az ’56 utáni román megtorlások történetét rövidesen megkapjuk. Ebben az évben nyomdába kerül.
3. Pozsony Ferenc: "History of the Tsangos." Magyarul már megjelent. A bõvített, átdolgozott kiadás fordítása kész, rövidesen nyomdába kerül. A csángók történetének meghatározó forrásmunkája lesz az angol nyelvû világban.
4. Lipcsey Ildikó: "Transylvania and the Romanians" címû munkája nyomdában van.
5. Sisa-Simon-Magyaródy": Magyarország torz tükre a világban". Ezzel a könyvecskével próbáljuk felrázni tudatlan kábultságukból a magyar illetékeseket és a közvéleményt. Ennek hatására talán mégiscsak megindítanak egy magyar propagandagépezetet, amelynek fontosságát és nélkülözhetetlenségét még máig sem ismerték fel. Otthon fogjuk terjeszteni.
6. Az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójára készülünk kiadni a: "Hungary's Role in the Fall of the Soviet Union" címû könyvet. E könyvnek lesz a feladata a világ figyelmét újból felhívni arra a forradalomra, amely megindította a Szovjet rendszert a pusztuláshoz vezetõ lejtõn. Fontossága abban rejlik, hogy a cseh diplomácia és propaganda gépezet egy pillanatra sem engedte elfelejteni a "bársonyos forradalmat", míg a magyar - összehasonlíthatatlanul nagyobb jelentõségû - forradalomról már egy szó sem esik a világban. E könyv megírását otthon nem vállalta senki. A pályázatot az ismert történelmi magazinok nem közölték. Egy közismert intézet vezetõje, kerek-perec megmondta: "Erre nem találsz egy ismert történészt, mert ennek a megírásával az egész eddigi munkásságát meg kellene tagadnia."
Most is csak fejezetenkénti felosztással sikerül tetõ alá hozni e mûvet. A szerkesztést egy ismert amerikai magyar egyetemi tanár vállalta, aki három másik munkát tesz félre ennek érdekében. Áprilisban nyomdában lesz.

Belsõ munkatársak: Hamilton, Ontario: 8 fõ, Vancouver, BC 2 fõ, Svédország 1 fõ. Buffalo, NY 3 fõ, Budapest 4 fõ, Cleveland, OH 8 fõ.
Külsõ munkatársak: Fõként a beolvasott (scannelt) könyvek lemezeinek javítását végzik. E napokban Ausztrália, Svédország, Kanada, Magyarország területén dolgoznak önkénteseink.
Raktárak: Egyedi könyvek: tárolás, csomagolás és postázás: Hamilton, Buffalo, Budapest. Tömeges könyvtárolás, csomagolás és postázás: Cleveland.
A programunk végrehajtásához szükséges pénz fõként az amerikai és kanadai kisnyugdíjas magyarok adományaiból származik. Az utóbbi években nagyobb adományt sehonnan sem kaptunk. A támogatóink létszáma, a természet törvényei szerint állandóan csökken. Új adakozókra van sürgõs szükségünk ebben az évben, hogy programunkat végrehajthassuk.
A magyar kormánytól számottevõ összeget az MDF kormányzása óta nem kaptunk. 2003-ben költségvetésünknek kb. 5%-át fedezte az Illyés Közalapítvány. (Magyarországi fordítás)
A HOLLÓ címû 12 oldalas körlevelünk évente legalább kétszer jelenik meg.

2005. december 31.

HUNYADI ÖCS. MK.
42 JUANITA DR., HAMILTON, ON, L9C 2G3, CANADA
TEL: (905) 389-5007, FAX: (905) 389-0248
E-MAIL: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Home page: http://www.hungarianhistory.com

Corvinus Library
List of Books on the Homepage
WWW.HUNGARIANHISTORY.COM

Welcome to our Corvinus Library. Here you will find some books on Hungarian history, published in the United States of America, in the English language. Some others are translated from Hungarian please excuse our accent...).

There were a lot of anticipated, but unexpectedly fast changes lately in Central and East-Central Europe and the Balkans.Researchers, historians, diplomats, professors were scrambling for information on historical and artificially created states of the area.
Unfortunately, there were very few - fair and objective - books available on Hungary. To help to fill the sudden demand, we have distributed thousands of books on the subject among university, research, media and government libraries.

Now, we are on the Net. The number of works appearing on this home page are growing fast. Please revisit us from time totime. You will find a lot of useful information on the history of Europe, Hungary and the Danube Basin.

Act on Hungarians Living in ....
Ágoston, Vilmos Ed.): Autonomy
Balassa, Zoltán:Czechoslovakia: The Land of Lawlessness
Balogh, Sándor: Autonomy and the New World Order
Balogh, Sándor: Separating Myths and Facts
Balogh, Sándor: Transylvania: Balkan or Europe?
Bandholtz, Harry Hill: An Undiplomatic Diary
Baross, G.: Hungary and Hitler
Bendek, Andras S.: The Rusyns, Gens fidelissima
Biro, Sandor: The Nationalities Problem in Transylvania
Bodolai, Zoltan: Hungarica - A chronicle
Bodolai, Z.: The Timeless Nation
Bogdan, H.: From Warsaw To Sofia
Bokor, Imre.: Ten Great Lies That Shook the World
Bonsal, Stephen: Suitors and Suppliants
Borsody, S.: The Hungarians: A Divided Nation
Borsody, Stephen: The New Central Europe
Botlik, József: Benes and Karpath-Ukraine
Brády, Zoltán: Nobody Cares About You .
Cadzow,, Ludanyi,., Elteto, Transylvania
Carp, Matatias: Holocaust in Rumania
Chaszar, E.: The Czechoslovak-Hungarian Border
Chaszar, E.: The International Problem of ...
Council of Europe Csángó Minority Culture in Moldavia
Csapo, E.: Peace to end Peace
Cseres, T.: Serbian Vendetta in Bacska
Documented Facts and Figures on Transylvania
Du Nay, Alain Hungarians and Rumanians
Du Nay, Alain and Du Nay, André Transylvania -
Du Nay, Alain Romaini si maghiari
Du Nay, André The Origins of the Rumanians
Dupka, Gy. ed.) Genocide -Transcarpathia
Eckhardt, Tibor: Regicide at Marseille
EGGERS, Martin: Das "Großmährische Reich"
Ethnic cleansing in post World War II Czechoslovakia:
Fehervary, Istvan: The Long Road to Revolution
Fejerdy, Andras: The Moral Stalingrad of World Bolshevism -
Gabor Aron Study Group :Hungary in the Mirror
Gal, Gajdos Balogh, - Imreh, Atrocities Against
Genocide in Transylvania - Nation on the Death Row
Gracza, Ralph: Editorials and letters concerning the "Status Law"
Gross: Positive experiences of autonomous
Halecki, Oscar: Borderlands of Western Civilization
Hevizi, Jozsa: Autonomy in Historic Hungary.
Hokky, Charles J. : Ruthenia
Horthy, Miklós, Admiral: The Annotated Memoirs
IL SINDROMA DEL CENTRO EUROPA
Illyés, Elemér: National Minorities in Romania
Janics, Kalman: Czechoslovak Policy
Jeszenszky, Géza: Restoration of Vojvodina's Autonomy:
Jeszenszky, Géza: From Eastern Switzerland
Jeszenszky, Géza: Review of Ignác Romsics: The Dismantling...
Josika-Herczeg, Imre: Hungary after a thousand years
Kapronczay, Karoly: Refugees in Hungary:
Kazar, Lajos: Facts Against Fiction: Transylvania
Kazar, Lajos - Makai, János: Transylvania i
Kertész, Stephen D.: The Last European Peace Conference:
Kertész, Stephen D.: Diplomacy in a Whirlpool
Kertész, Stephen D.: Between Russia and the West
Kincses, Elöd: Black Spring
Kiraly, B. K. ed.): The Hungarian Minority's
Kiraly, B. K., Pastor, P., Sanders, I.: A Case Study on Trianon
Kocsis, K. - Kocsis-Hodosi, E.: Hungarian Minorities
Komjathy, A. T.: A thousand years of the Hungarian art of war
Kostya, Sándor: Pan-Slavism
Kosztin, A.: Cronicle of Cruelties - Romanian Mistreatment
Kosztin, A.: The Daco-Roman Legend.
Lambert, Miles: Hungarian Surnames in the Stropkov
Lázár, István: Transylvania - A Short History
Lázár, István: HUNGARY - A Brief History
LE SYNDROM DE L'EUROPE DE L'EST
Lettis, Richard: The Hungarian Revolt
Lote, Louis L. Ed.): Transylvania and the Theory
Ludanyi, and Nádas, : "Property-Restitution
Macartney, C. A.: Hungary - A Short History
Macartney, C. A.: Hungary and Her Successors
MACMILLAN, Margaret: PARIS - SIX MONTHS...
Magyarody, S.J. ed.): "The East-Central European Syndrome.
Magyarody, S.J. ed.): "The East-Central European Syndrome II.
Magyarody, S. J. ed.): Autonomy in Europe
Magyarody, S. J. ed.): The Tsangos of Romania:
Major, Mark Imre: American Hungarian
Maracz, L.: Hungarian Revival - Political
MITTELOST-EUROPÄISCHES SYNDROM
Mócsy, I. I.: The Effects of World War I
Montgomery, J Hungary - The Unwilling Satellite
Palotas, Z.: Borders of Trianon
Perjes, G.: The Fall of The Medieval Kingdom
Pastor, P.: Hungary Between Wilson and Lenin:
Pungur, J. ed.): A theology of national minorities
Romsics, Ignac: Wartime American Plans for
Rothermere, V.: My campaign for Hungary
Rupprecht, Paul: The Image of Hungary's International
Samu, Mihály: On the Right of Peoples to Self-Determination
SINDROMUL CENTRAL- SI EST-EUROPEAN
Simon, Andrew L.: John Hunyadi: Hungary
Siladi, Karolj: Dobri susedi, losi susedi?
Simon, Andrew L. Ed.): Balkan - Historical Snapshots:
Simon, Andrew L.: Made in Hungary:
Sisa, Stephen: The Spirit of Hungary
Szent-Ivany, Gabor: Count Janos Esterhazy
Szilágyi, Károly: Good Neighbors or....
Tánczos, Vilmos: Csángos in Moldavia
Treaty of Trianon Peace Between the Allied and ...
THE AUTONOMY STATUTUM OF SZEKLERLAND
The Trianon Syndrome - Unsolved Conflict
UN and US Reports on the Hungarian Revolution of 1956
Vékony, Gábor: Dacians-Romans-Romanians
Veress, Laura-Louis: Clear the Line -
Wagner, Francis S. : Toward a New Central Europe
Witnesses to Cultural Genocide - First-Hand Reports
Wojatsek: From Trianon to the First Vienna

Módosítás dátuma: 2006. január 11. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 146 vendég böngészi