Főoldal Média Kistafírozták az ATV-t – de mibõl?

Kistafírozták az ATV-t – de mibõl?

E-mail Nyomtatás PDF
Egyelõre rejtély övezi, ki állja az ATV feljavításának, Friderikusz szerzõdtetésének, a jelentõs új székház-beruházásnak a költségeit.

 Egyelõre rejtély övezi, ki állja az ATV feljavításának, Friderikusz szerzõdtetésének, a jelentõs új székház-beruházásnak a költségeit. A fáma szerint szocialista indíttatású befektetõ nyúlt a zsebébe.
JÖN FRIDI
Alighogy Szabó Stein Imre, az ATV néhány hónapja kinevezett vezetõje hozzálátott ambiciózus tervei megvalósításához, a csatorna szakmai profiltisztításához, és átfazonírozásárához, Bohács Zoltán elnök-vezérigazgató elküldte neki a felmondó levelet. Szabó Stein nem erre számított, hosszú távon gondolkodott. Felmondott elõdje, Székely Ferenc embereinek, szerkesztõknek és mûsorvezetõknek, új mûsorokat adaptált az ATV képernyõjére, visszahozta Gyõrffy Miklóst és Albert Györgyit. A kereskedelmi tévéknél kipróbált szerkesztõket alkalmazott: a híradó fõszerkesztésével - a volt RTL Klubos Kurucz Péter mellett - Hardy Mihály helyett a volt TV2-ös Kert Attilát bízta meg.

Most azonban új korszak kezdõdik az ATV-ben. Friderikusz Sándor az elmúlt héten közölte, hogy stábjával az ATV-hez szerzõdik. Jelezte egyszersmind: nem kíván együtt dolgozni Szabó Steinnel. Bohács, aki most mindent Friderikuszra tesz, aligha tehetett mást, mint engedett a showman akaratának. Ezek után nem nehéz megjósolni, hogy a televízió szakmai vezetése Friderikusz kezébe kerül.

Most majd kiderül, a televíziózásról kétségkívül önálló vízióval rendelkezõ médiasztár mit képes megvalósítani elképzeléseibõl. Hírek szerint heti hat alkalommal jelentkezik majd politikai magazinjával. Nem valószínû, hogy hajlandó lesz visszavenni az ATV-nek eddig arcot adó baloldali médiaszemélyiségek, Mészáros Tamás, Avar János, Németh Péter, Dési János, és Szombathy Pál, önálló mûsorait, ezeket nemrég szüntették meg. A kritikusok szerint az érdemi vitákat, ellentétes politikai véleményeket többnyire kizáró mûsorok csekély közönséget vonzottak. Friderikusz valószínûleg átigazítja a politikai mûsorokat, - ha hinni lehet krédójának – az „inkább kevesebbet, de magasabb színvonalon” jegyében.

Lássuk, kik a televízió tulajdonosai. Meghatározó szerepet játszik egy, a Hit Gyülekezethez köthetõ befektetõi kör, amelynek 70 százalékos tulajdonosi részesedése van, Elek István monacói tiszteletbeli fõkonzul a részvényeknek mintegy negyedét birtokolja – õ szoros kapcsolatokat tart fenn a szocialista párttal, mindenekelõtt Kovács László volt MSZP-elnökkel és Lendvai Ildikó frakcióvezetõvel. Médiaberkekbõl származó értesülések szerint õ állt Székely Ferenc majd Szabó Stein Imre kinevezése mögött. Ám – a hvg.hu értesülései szerint - a legutóbbi személyi döntéseket, így Friderikusz szerzõdtetését és Szabó Stein menesztését Bohács Zoltán elnök-vezérigazgató önállóan hozta meg.

Nyitott kérdés, hogy az elmúlt években pénzügyeit illetõen éppen hogy csak vegetáló adónak mibõl telt annyi pénze, hogy megvegye, és már-már hivalkodóan, többszázmillió forintért átalakítsa a volt Kõbánya mozit? Mibõl telik drága sztárok szerzõdtetésére, nagystílû fejlesztésre úgy, hogy új befektetõ nem jelent meg a színen, legalábbis Bohács Népszabadságnak adott nyilatkozata szerint. E kérdésekre egyenlõre nincs válasz, találgatások viszont vannak. Hírek szerint egy, a szocialistákhoz közelálló befektetõ nyúlt mélyen a zsebébe. Elgondolkoztató az idõzítés, hogy a Magyar ATV-t közvetlenül a választások elõtt stafírozzák ki. Lehet, hogy ez nem a véletlen mûve?

Módosítás dátuma: 2006. január 12. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 30 vendég böngészi