Főoldal pop-rock Csepregi Éva a nyolcvanas évekbe vágyik

Csepregi Éva a nyolcvanas évekbe vágyik

E-mail Nyomtatás PDF
Csepregi Éva telefonja a Nyár van címû Neoton-örökzöld dallamára csörög, és az énekesnõ úgy tartja, az együttes sikereinek idõszaka az életük volt.

 Csepregi Éva telefonja a Nyár van címû Neoton-örökzöld dallamára csörög, és az énekesnõ úgy tartja, az együttes sikereinek idõszaka az életük volt. Csepregi a lõrinci deszkákról és Dönci bácsi spanyolviaszáról ír honlapján, amely az orosz és a japán rajongók számára is elérhetõ.
A Neoton Família nyolcvanas évekbeli pályafutására Csepregi Éva úgy emlékszik vissza, hogy az a korszak volt az életük. A 49 éves énekesnõ a Blikknek arról beszélt, az együttes számára azok az évek jelentették a sikert, a csillogást, a szerencsét és a boldogságot. Mindez különösen számára volt a legemlékezetesebb idõszak, tekintve, hogy az együttes menedzsere, dr. Erdõs Péter akkoriban az õ szerelme volt. Ezt pedig a szakmai és magánéletének összefonódásaként titulált.
Bejárták Japánt, sztárok voltak
Csepregi arról is szívesen beszélt, hogy az együttes turnéinak köszönhetõen bejárták Japánt és Dél-Koreát. Saját bevallása szerint nagy sztárok voltak, mindent megengedhettek maguknak, ami akkoriban még kiváltságnak számított. Úgy tartja, a sikereket közösen érték el, a népszerûségük mögött komoly csapatmunka állt. Hozzátette, ez a kapcsolat ma már nem mûködik, az együttes egy részével azóta sem tartja a kapcsolatot.
Csepregi Éva egyébként nem gondolja, hogy manapság ne lenne népszerû, lévén a Neoton Família felélesztésére tett nyári kísérlet sikeresnek bizonyult. A Budapest Sportarénában rendezett koncertre összesen körülbelül harmincezer ember volt kíváncsi. Nem könnyû azonban megállapítani, az érdeklõdés az együttes remek slágereinek, vagy a továbbra is népszerû nosztalgiahullámnak köszönhetõ-e.
Retró filó
Az énekesnõ úgy tartja, a "retró" kifejezéssel közelebb lehet kerülni a fiatalokhoz, és ezzel a megnevezéssel szélesebb körben lehet érvényesülni. Csepregi Éva ugyanakkor maga is hajlamos a saját zenekara iránti nosztalgiára, amit többek közt az is bizonyít, hogy egy gyerekek részére szervezett rajzpályázaton a Velvet riportere számára is feltûnõ módon a Nyár van címû örökzöld csengõhangján szólalt meg a telefonja.
Javarészt a elmúlt évtizedekre emlékszik vissza Csepregi Éva saját honlapján is, amely a hazai érdeklõdõkön kívül az orosz és a japán rajongók számára elérhetõ. Életrajzában megemlíti, bánja, hogy a zene tanulásakor nem kezdett el komolyabban foglalkozni sem a hegedûvel, sem a zongorával. A popzene felé egyébként kamaszkorában fordult, amelyet két mûvelõdési házban szeretett meg. "Nem is emlékszem az elsõ pillanatra, amikor odatoppantam a Stereo együttes elé, és felajánlottam, hogy éneklek néhány dalt ott, azon az estén" - írta Csepregi Éva saját honlapján visszaemlékezve a világot jelentõ pestszentlõrinci deszkákra.
Gépkonstrukciós titkárnõ

Ez után az este után minden szombaton jelentkezett "Jánosnál", és elénekelt néhány dalt. Eközben édesanyja - aki egyébként színésznõ akart lenni, de nem tudott boldogulni - énektanár után kutatott lányának. Az immár képzett lányt ezután találta meg a szerencse. "Hoffmann Dönci bácsi elhatározta, hogy feltalálja a spanyolviaszt, és összehoz egy lánytriót, olyat, amilyen még nem volt" - utalt ismét egy bennfentes történetre az énekesnõ az 1972-es Ki Mit Tud kapcsán, ahol a Kócbabák nevû formáció nagy sikert aratott, a tehetségkutatót ugyanakkor a Generál nyerte. Érettségi után Csepregi a Chinoin gyár gépkonstrukciós osztályának titkárnõje lett, és közben gõzerõvel készült a karrierjére, amelyre akkor már nem sokáig kellett várnia.

Módosítás dátuma: 2006. január 19. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 152 vendég böngészi