Főoldal Média Az ekho nem megoldás a színlelt szerzõdésekre

Az ekho nem megoldás a színlelt szerzõdésekre

E-mail Nyomtatás PDF
KOCKÁZTATNAK A CÉGEK
KOCKÁZTATNAK A CÉGEK
Az elsõ félévben nem várható átállás a színlelt munkaszerzõdés problémájával érintett társaságoknál - írja a Napi Gazdaság.
Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke szerint van olyan cég, amelyik az ekhoval kapcsolatos végrehajtási rendeletre vár – holott egy adózási formához nem adnak ki ilyet. A színházakban pedig csak jövõ évadra, azaz májustól-júniusig gondolhatnák újra a foglalkoztatást.
A lap szerint egyelõre a médiában sem várható változás, ugyanis a vállalkozások nagyrésze nem foglalkozik színlelt szerzõdései legalizálásával. A szakértõ szerint nyárig várhatóan nem vezetik be ezt az adózási formát egyetlen érintett szektorban sem. A színlelt szerzõdések kiküszöbölésére szolgáló adómentes jutattásokat is kevesen vezetnek be, sokan kockáztatnak inkább, dacára a beígért magasabb büntetéseknek. A legfõbb érvük, hogy az alkalmazotti jogviszony kialakítása, tömeges bér-, illetve létszámcsökkenést okozna.
Zara szerint akkor lenne népszerûbb az ekho a vállalkozások körében, ha valamennyi érintett csoportra kiterjesztették volna, de nem vonatkozna a törvény hatályba lépésekor érvényes munkaviszonyokra.

Módosítás dátuma: 2006. január 25. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 210 vendég böngészi