Főoldal fotó Kaiser Ottó erdélyi portréiból nyílt kiállítás a Várkert Bazárban (MTI)

Kaiser Ottó erdélyi portréiból nyílt kiállítás a Várkert Bazárban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2015. június 20. - Kaiser Ottó erdélyi művészeket ábrázoló fotóiból nyílt kiállítás Kultúr-portrék Erdélyből címmel szombaton, a Várkert Bazár Déli palotájában.

A kiállításon neves személyiségek portréit láthatja a közönség, akik a közelmúltban és napjainkban meghatározzák a magyar kultúrát határokon innen és túl - emelte ki Sikota Krisztina kulturális igazgató a szombati megnyitón.
Az augusztus 31-ig látogatható tárlaton számos erdélyi irodalmár, közöttük Markó Béla, Szilágyi István, Sigmond István, Sütő András és Kányádi Sándor portréja tekinthető meg - sorolta Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nkft. ügyvezető igazgatója. De látható Senkálszky Endre színész, rendező, Kántor Lajos irodalomtörténész, Kézdy Imola színművész, Sántha Attila költő, Vida Gábor író és Kós András szobrászművész fotója is.
"Ezek az expresszív fotók nem csak Kaiser Ottó művészetéről, hanem Erdély szellemóriásairól is sokat elmondanak" - fűzte hozzá.
Sikota Krisztina ismertetése szerint a Várkert Bazár Kaiser Ottó kiállításával és Fodor István Erdély madártávlatból című tárlatával kapcsolódik az idei Múzeumok éjszakája programsorozatnak az élő Erdélyt bemutató központi gondolatához.
Este nyolc órától Orbán János Dénes és Muszka Sándor erdélyi magyar költő vidám székely irodalmi estjét élvezhetik a Várkert Bazárba látogatók, az Északi Testőrpalotában a Csók István kiállításon lesz vezetés. A Neoreneszánsz kertben a Cseh Tamás Program négy nyertes zenekara mutatkozik be, ezután 21 és 23 órától fáklyás idegenvezetés lesz.

 

Módosítás dátuma: 2015. június 20. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 321 vendég böngészi