Főoldal Egyházak Ferenc pápa a prágai érseket küldi a Szent Márton-év központi eseményére (MTI)

Ferenc pápa a prágai érseket küldi a Szent Márton-év központi eseményére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. május 21. - Ferenc pápa Dominik Duka bíborost, prágai érseket nevezte ki különleges küldöttévé a Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából július 9-én Szombathelyen tartandó ünnepi szentmisére - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata szombaton az MTI-vel.
A Szent Márton-év központi eseménye a szombathelyi egyházmegyében a Szent Márton-találkozó lesz július 9-10-én. A nemzetközi programra a szervezők az egész Kárpát-medencéből várják a Szent Márton-plébániákat. A kétnapos rendezvényt megnyitó szentmisén részt vesznek az MKPK tagjai.
Az MKPK Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából hirdette meg a Szent Márton-évet, a kormány pedig tavaly márciusban nyilvánította emlékévvé 2016-ot.
Az emlékévben sok tudományos, kulturális és lelkiségi programot szerveznek, többségüket Szombathelyen és Pannonhalmán.
A Szent Márton-év szombathelyi programjait ismertető február 23-i sajtótájékoztatón Veres András, az MKPK elnöke azt mondta, egyelőre nem adták fel a reményt, hogy Ferenc pápa esetleg ellátogat Szombathelyre, hozzátéve, hogy továbbra sem tud végleges döntésről beszámolni, az idő előrehaladtával pedig egyre kisebb egy idei magyarországi pápalátogatás esélye.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 364 vendég böngészi