Főoldal pop-rock Poptörténeti sétákat szerveznek az egykori Ifiparkban és környékén (MTI)

Poptörténeti sétákat szerveznek az egykori Ifiparkban és környékén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2016. szeptember 10. - Feledhetetlen koncertekről, legendás fellépőkről és fellépésekről mesélnek majd az egykori Budai Ifjúsági Parkot, illetve annak környékét bejáró, szeptemberi Poptörténeti sétákat vezető zenészek.
Szeptember 17-én a Várkert Bazárból induló túrát Rozsonits Tamás zenei szakíró, dobos és Török Ádám, a Mini frontembere vezeti, szeptember 18-án pedig Molnár György Elefánt, az Omega gitárosa kalauzolja majd az érdeklődőket - közölték a szervezők az MTI-vel.
A ma már világörökségi státuszt élvező, Ybl Miklós tervei alapján épült Várkert Bazár neoreneszánsz stílusú komplexumában működött 1961 és 1984 között egy nemzedék találkozóhelye, a Budai Ifjúsági Park, ahol mindenki fellépett, aki a magyar pop- és rockzenében akkor számított.
A közismertebb nevén Ifipark mellett a poptörténeti séta érinti majd a Nagy fát is, amelynek tövében a Nagyfa galeri vagányai tanyáztak egykor, de a séta résztvevői ellátogatnak majd a Tabánba is, illetve megtekinthetik az Andrássy grófok egykori budai rezidenciáját, amely később Bem rockpart néven vonult be a könnyűzene történetébe.
A program előzetes regisztrációhoz kötött.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 371 vendég böngészi