Főoldal Kárpát-medence Legalább két megyeelnökjelöltet akar indítani az MKP ősszel (MTI)

Legalább két megyeelnökjelöltet akar indítani az MKP ősszel (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony/Inám, 2017. február 11. - Legalább két megyeelnökjelöltet akar indítani a Magyar Közösség Pártja (MKP) az ősszel esedékes megyei választásokon - erősítette meg a felvidéki magyar párt Országos Tanácsa (OT) Inámban tartott ülésén szombaton.
Menyhárt József, az MKP elnöke az OT tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón "nagyon tartalmasnak" minősítette a találkozót, amelyen - mint mondta - több, az MKP szempontjából nagyon fontos döntés is született. Rámutatott: az OT-ülés az ősszel esedékes megyei választások jegyében zajlott, felmérték lehetőségeiket, valamint módosítottak a párt alapszabályán is, ez utóbbit annak érdekében, hogy operatívabbá, gyorsabb reagálásúvá tegyék a pártot a választási felkészülés folyamatában.
Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke kifejtette: az alapszabály-módosítás a jelöltlisták összeállításán változtat, úgy, hogy a jövőben a párt országos elnöksége fogja jóváhagyni a regionális struktúrák által összeállított listákat, ami a gyakorlatban felülbírálási lehetőséget ad a járási elnökségek, valamint a párt legfelsőbb vezetősége számára.
Az OT elnöke az MTI kérdésére elmondta: a párt vezetése május végére már kézhez kapja a megyei választások jelöltlistáját, ám ezek leadásának időpontja még nem ismert, mivel addig még módosulni fog a megyei választásokról szóló törvény.
Őry Péter rámutatott: szó esett arról is, hogy hány helyen szeretne megyeelnökjelöltet indítani a párt. Az OT megerősítette, hogy legalább két megyében - a nagyszombati és a nyitrai megyékben - szeretnének jelöltet indítani, de elképzelhetőnek tartanak egy harmadik megyét is.
"Fontos, hogy a magyarság erőt mutasson fel és bizonyítsa, hogy tud megfelelő személyeket állítani ezekre a pozíciókra" - hangsúlyozta Őry Péter.
Az MKP-nak jelenleg három megye képviselőtestületében van alelnöke, ami jelentős eszköz a régióban élő magyarok megsegítésére.   

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 205 vendég böngészi