Főoldal pop-rock Hangfoglaló Program néven működik tovább a Cseh Tamás Program (MTI)

Hangfoglaló Program néven működik tovább a Cseh Tamás Program (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 18. - Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Programként (röviden Hangfoglaló Program) működik tovább a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja.
"Hálánkat és köszönetünket fejezzük ki Cseh Tamás családjának, amiért indulása óta támogatták a programot és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül engedélyezték a név használatát, amivel a századvég hazai zenei kultúrájának meghatározó művészére, egy korszak idoljára emlékezhettünk" - közölte az NKA Igazgatósága szerdán az MTI-vel.
Mint az NKA közleménye hangsúlyozza, az NKA Cseh Tamás Programja 2014. május 12-én indult, az azóta eltelt három évben a CSTP komoly támogatást nyújtott az induló zenekaroknak, a fővárosi és a vidéki kluboknak, a könnyűzenei örökség megőrzésének, a zenei menedzsment oktatásnak, illetve a vidéki tehetségkutatóknak.
A kommüniké kiemeli: a CSTP messze túlnőtte azokat a kereteket és célokat, amelyeket annak idején meghatároztak. "Hónapok óta zajlik az a szakmai beszélgetés, amelynek témája a program jövője: szűkítsük-e a támogatást a program névadójának szellemi, művészi öröksége, illetve egyfajta zenei stílus irányába, vagy nyissuk szélesebbre a kapukat és műfajoktól, irányzatoktól függetlenül karoljuk fel a fiatal tehetségeket".
Az egyeztetések eredményeként az NKA vezetése és a programot működtető kollégium tagjai a program nevének változtatása mellett döntöttek, a jövőben Hangfoglaló Programként viszik tovább azokat a projekteket, amelyek eddig a Cseh Tamás Programhoz kapcsolódtak. Hozzátették: azt szeretnénk, ha a névváltás újabb lendületet adna a támogatási rendszernek és ezen keresztül a hazai könnyűzenének.
"A 2017. október 6. előtt született döntések nyomán megvalósuló pályázatok és programok továbbra is a régi néven futnak tovább. Az új pályázatokat már a Hangfoglaló Program keretében hirdetjük meg, amelynek első hivatalos eseményét október 26-án tartjuk az A38 hajón, ahol kihirdetjük az Induló Előadói Alprogram és a Klubtámogató Alprogram nyerteseit. Eddig az időpontig a közérdekű közlemények és információk a továbbiakban is a már jól ismert felületeken érhetőek el" - áll a közleményben.
A hvg.hu a múlt héten arról írt, hogy a Cseh család a névhasználati jogra kötött megállapodás lejártával nem hosszabbítja meg az Emberi Erőforrások Minisztériumával kötött szerződést.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 212 vendég böngészi