Főoldal

Szili Katalin: fontos a nemzetpolitikában létrejött Kárpát-medencei kooperáció (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 8. - Fontos az a Kárpát-medencei kooperáció, amely a nemzetpolitikában létrejött, 2016 a fiatal vállalkozók éve volt, az idei a családi vállalkozások, a jövő esztendő pedig a családok éve lesz - mondta a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott pénteken telefonon az MTI-nek.

Szili Katalin, aki beszédet is mondott a Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott nagyszalontai gyermekotthonnak rendezett karácsonyi jótékonysági esten, elmondta: a város polgármesteri hivatala tizedszer rendezi meg a gálát, amelyen a település és a környék vállalkozói vesznek részt.
Közölte: a jótékonysági esten az idén a szegénység, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthona és a száz gyermek ügyével foglalkoznak, akiket Böjte Csaba, a szervezet alapítója nevel az említett intézményben, és az esttel a gyermekotthont támogatják.
Kiemelte annak jelentőségét is, hogy a Kárpát-medencében olyan vállalkozói hálózat prosperáljon, amely távlatosan is elősegíti a térség gazdasági fellendülését, ezzel javítva a foglalkoztatást és küzdve a szegénység ellen.
Szili Katalin jelezte: adventkor nagyon fontos a jótékonykodás, tenni a nehezebb helyzetben lévőkért, így azokért a gyermekekért is, akik szülők nélkül, de az alapítványi gyermekotthon szeretetében nevelkednek. Elmondta, nagyon fontosnak tartják az adománygyűjtést, és remélik, hogy a következő évre az nagy segítséget nyújt a gyermekeknek.

 

Módosítás dátuma: 2017. december 19. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 101 vendég böngészi