Főoldal

Amikor a gender-tanszék lecsap (tutiblog.com)

E-mail Nyomtatás PDF


2015-10-12. - A metál a káros, mert a szexizmust és a rasszizmust erősíti a liberális Európában

A Leeds Beckett University friss tanulmánya bebizonyította, a heavy metál nem pusztán fantasy irodalom és a népzene átszökése a zenébe, hanem egy mérgező üzenethordozó, amely újra a szexizmus, a férfi-dominancia és a rasszizmus útjára tereli még a legjobban nevelt, teljesen liberalizálódott európai hímeket is. Azt már rég tudjuk, hogy a svédeknél nagy baj van a fejekben, de úgy tűnik, a fertőzés tovább terjedt, az angolok is megindultak a skandináv-téboly felé.
Bubu Woodcutter
Professor Karl Spracklennek hívják azt az időmilliomost, aki megírta ezt komolynak látszó tanulmányt arról, hogy a heavy metál nem csak egy zenei stílus, hanem gyakorlatilag európai, fehér felsőbbrendűség és hatalomátvétel üzenetének a közvetítője is egyben. Avagy legyél hülyébb, mint Corrado Balducci, aki még a Beatlesből is képes volt sátánista üzeneteket kiolvasni.
“Úgy csinálnak ezek a bandák, mintha a tradíciókra és a folk kultúrára koncentrálnának, ami autentikus és nemzeti. Valójában arról van szó, hogy a mitológiák a férfierőt sugallnak és a harcosok dicsőségért folytatott küzdelmeit.” – magyarázza Karl, aki nyilván egyszer megpróbált felszedni egy Nightwish pólós csajt, de nem jött össze, ezért elhatározta, megsemmisíti a teljes szubkultúrát. Bizonyára évekig kutatta a támadás megfelelő irányát, mire ráébredt, gender-oldalról érdemes bevinni a halálos csapást.
A totál mentális összeomlást erősíti az a kijelentése is, hogy “a heavy metál harcos-mániája, amit a viking meséken keresztül közvetít, csökkenti a multikulturális közösséghez való tartozást és leszűkíti az identitást néhány exkluzív történetre”.
De ennyivel nem elégszik ám meg: “Ezek a zenekarok olyan régi kultúrákkal próbálnak azonosulni, melyek a modern idők előtt léteztek. Ezek a kultúrák a tiszta fehérek és egyneműek. Sőt, néhány zenekar esetében megjelenik Thor pörölye is, mint a tiszta rasszizmus szimbóluma. “
Hogy erről a Marvel tud-e, az megint egy jó kérdés… De valamelyik élesebb szemű feminista szerveződés biztos megpróbál ezek után leakasztani pár milliárdocskát egy ostoba perrel.
A professzornak még arra is jutott ideje, hogy az egész szcénát alaposan meghallgassa oda-vissza, és történelmi pontatlanságokat véljen felfedezni például a Turisas The Varangian Way című albumán, amely azt a történetet meséli el, amikor a vikingek Bizánc környékén kalandoztak, rabolgattak, gyújtogattak, tehát tartottak egy átlagos keddet. Őszintén gratulálunk. Legközelebb megállapíthatná, hogy a History Channelen futó Vikings sorozatban is mennyi tévedés van.
Aztán jöhet a képregények és a Disney hercegnők leleplezése.
Végeredményben a publikáció legalább akkora csapás mért a viking-kultuszra és a metálzenére, mintha egy feminista raszta – mondjuk egy Komáromy Gergő – dobott volna fejbe habszivaccsal valakit. Vagyis semekkorát, viszont felhívja a figyelmet arra, hogy a gender-tanulmányok indokolatlan és túlzó támogatásával egy intelligensnek vélt ember is hajlandó hülyét csinálni magából némi ösztöndíjért.

 

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 185 vendég böngészi