Főoldal Média Kovács Zoltán: "közel 200 követőmtől fosztott meg" a Twitter (MTI)

Kovács Zoltán: "közel 200 követőmtől fosztott meg" a Twitter (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 


Budapest, 2021. január 11. - A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn azt közölte, hogy egyik napról a másikra csaknem 200 követőjétől fosztotta meg a Twitter.
Kovács Zoltán a Facebookon azt írta, az elmúlt napokban nagyon sok hír, elemzés és kommentár jelent meg a techóriások legújabb "hobbijáról", ami semmi másból nem áll, minthogy felfüggesszék vagy letiltsák a nekik nem tetsző - általában konzervatív, jobboldali - hangokat.
Emlékeztetett, hogy tavaly szeptemberben a Twitter minden előzetes értesítés nélkül letiltotta a magyar kormány hivatalos fiókját, éppen abban az időpontban, amikor Soros György "egyik hű szövetségese", Vera Jourová uniós biztos, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke bemutatta a brüsszeli bizottság jogállamisági jelentését.
A Twittertől hivatalos bocsánatkérés vagy válaszlevél azóta sem érkezett - tette hozzá.
Az államtitkár szerint hétfőn viszont "újabb szintet lépett a Twitter", egyik napról a másikra csaknem 200 követőjétől fosztotta meg, szintén "mindenféle előzetes indok vagy magyarázat nélkül". Miközben a techóriások "folyamatosan arról papolnak", hogy mennyire fontos nekik a sokszínűség, az elmúlt hetek, hónapok példái azt mutatják, hogy korántsem ilyen megértők a vélemények sokszínűségét illetően - emelte ki Kovács Zoltán.


 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 501 vendég böngészi