Főoldal Kárpát-medence Menczer Tamás: a magyarellenes döntések és cselekedetek elfogadhatatlanok (MTI)

Menczer Tamás: a magyarellenes döntések és cselekedetek elfogadhatatlanok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest, 2023. január 19. - Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára arra szólította fel a munkácsi kistérség helyi vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat.
Menczer Tamás csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett bejegyezésében úgy fogalmazott: "nem pontosan értjük, hogy a magyarellenes döntések és intézkedések hogyan segítik az Oroszország ellen vívott háborúban Ukrajnát.".
Egyúttal leszögezte: a magyarellenes döntések és cselekedetek természetesen elfogadhatatlanok, "elítéljük azt, ami történt".
Az államtitkár azt is fontosnak nevezte, hogy "az elfogadhatatlan események" eddig a Munkácsi kistérségben történtek, nem egész Kárpátalján. Egyúttal reményének adott hangot, hogy ilyen magyarellenes intézkedésekkel "máshol nem kell szembesülnünk".
"Felszólítjuk a helyi vezetőket, hogy azonnal fejezzék be a magyarokkal szembeni atrocitásokat!" - írta Menczer Tamás.
Majd úgy folytatta: "felszólítjuk Ukrajna országos vezetőit, hogy haladéktalanul tegyenek meg mindent a magyarellenes döntések visszavonásáért és a korábbi állapot helyreállításáért".
Mint hozzátette, elvárják az ukrán vezetőktől, tegyenek meg mindet azért, hogy a háború ellenére Kárpátalján meglévő stabilitást megőrizzék.
"Ha Ukrajna az Európai Unió tagja akar lenni, akkor elfogadhatatlan egy nemzeti közösség folyamatos és szisztematikus zaklatása, jogfosztása" - jelezte az államtitkár.
Menczer Tamás mindezt arra reagálva tette közzé. hogy az utóbbi napokban magyar zászlókat és feliratokat távolítottak el a munkácsi járásban, valamint azonnali hatállyal felbontották a munkácsi magyar tannyelvű iskola köztiszteletben álló igazgatójának, Schink Istvánnak a munkaszerződését.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 326 vendég böngészi