Főoldal Média Egyre több vállalat használja az internetet

Egyre több vállalat használja az internetet

E-mail Nyomtatás PDF
A legalább öt fõt foglalkoztató cégek körében az internet elterjedtsége 82 százalék volt 2005 júliusában, szemben az egy évvel korábbi 73 százalék körüli aránnyal - közölte a GKI Gazdaságkutató Rt.
A legalább öt fõt foglalkoztató cégek körében az internet elterjedtsége 82 százalék volt 2005 júliusában, szemben az egy évvel korábbi 73 százalék körüli aránnyal - közölte a GKI Gazdaságkutató Rt. hétfõn.
A GKI, a T-Mobile Magyarország Rt. és a Sun Microsystems Magyarország Kft. felmérése szerint az internet-csatlakozással való ellátottság a számítógépet használó cégek körében 89 százalék volt az idén júliusban.
Az internet-csatlakozással rendelkezõ vállalkozások aránya a kisebb cégektõl a nagyvállalatok felé haladva folyamatosan nõ: az 5-9 fõs cégek 75 százaléka, a 10-19 fõs cégek 84 százaléka, a 20-49 fõs vállalatoknak pedig 92 százaléka rendelkezik valamilyen internet-hozzáféréssel.
A legnagyobb arányban a közepes és nagyvállalatoknak van csatlakozása: az 50-249 fõs cégeknek 99 százaléka kapcsolódik a világhálóhoz, a 250 fõnél több dolgozót foglalkoztató vállalakozások körében pedig gyakorlatilag 100 százalék a penetráció.
Az összes vállalkozás körében az internet-penetráció az átlagosnál nagyobb, 94 százalék a szolgáltatási szektorban, a vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás területén 57 százalék, az oktatás egészségügy és egyéb szolgáltatások esetében pedig 65 százalék volt júniusban. Ugyanez az arány a mezõgazdaság, halászat ágazatok körében 71 százalék volt.
A felmérés adatai szerint az országos átlagnál alacsonyabb, 73 százalék az internet penetráció az Észak-Alföldön, míg az átlagnál magasabb, 86 százalék Közép-Magyarországon és Közép-Dunántúlon.
A számítógépet használó, de internet kapcsolattal nem rendelkezõ cégek aránya az országos, 10 százalékos átlagnál szignifikánsan magasabb, 18 százalék a dél-dunántúli régióban.

Módosítás dátuma: 2005. szeptember 28. szerda  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 68 vendég böngészi