Főoldal Kárpát-medence Összesen mennyi pénzt ad a szlovák állam az Ipoly-hidakra?

Összesen mennyi pénzt ad a szlovák állam az Ipoly-hidakra?

E-mail Nyomtatás PDF
Gyurovszky László régiófejlesztési és építésügyi miniszter:
A jövõ évi költségvetésbõl mintegy 40 milliót különítünk el erre, mindig arra a hídra adunk támogatást, amelyikre éppen kell.
Gyurovszky László régiófejlesztési és építésügyi miniszter:
A jövõ évi költségvetésbõl mintegy 40 milliót különítünk el erre, mindig arra a hídra adunk támogatást, amelyikre éppen kell. El kell intézni az építési engedélyeket, szükség van különféle tanulmányokra, tervekre. Annak a hídnak a megépítésére lesz átutalva a megfelelõ összeg, amelynél mindez rendben van. Az egyes hidak felújítása különbözõ stádiumban van, a dokumentációk kidolgozását a Phare-alapokból finanszírozzuk.
A déli gyorsforgalmi út is tételesen szerepel a 2006-os költségvetés tervezetében. Mely szakaszára lesz pénz?
Tovább épül az R1-es Nagyszombatból Zólyomba és az R2-es Zólyomból Kassára, valamint Kassáról a Miskolc felé vezetõ út. Bizonyos szakaszokon dolgoznak, mint például a Tornalját vagy Osgyánt elkerülõ részen. Hosszú távú, 2013-ig kivitelezendõ tervrõl van szó, a jövõ évi költségvetés bizonyos konkrét szakaszokat tartalmaz. Ezenkívül ott az R7-es Pozsonyból Dunaszerdahelyen és Érsekújváron keresztül Losonc irányába, ennek a tervezésére van elkülönítve pénz. A lényeg, hogy a Csallóközön át vezetõ gyorsforgalmi út tételesen szerepel a 2006-os büdzsében. Valami ténylegesen elkezdõdik, kidolgozzák a hatástanulmányokat és a terveket. (sza)

Módosítás dátuma: 2005. október 08. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 85 vendég böngészi