Főoldal pop-rock Zalatnay nem kapott kegyelmet

Zalatnay nem kapott kegyelmet

E-mail Nyomtatás PDF
Zalatnay ügyvédje áprilisban az énekesnõ rákos megbetegedésre való hajlamával és büntetlen elõéletével indokolva adta be kegyelmi kérvényt.

 Zalatnay ügyvédje áprilisban az énekesnõ rákos megbetegedésre való hajlamával és büntetlen elõéletével indokolva adta be kegyelmi kérvényt. Az énekesnõ ügyvédje azért harcol, hogy a büntetést harmadolják.
Sólyom László köztársasági elnök elutasította Zalatnay Sarolta kegyelmi kérvényét. A három éves börtönbüntetését töltõ énekesnõ a hét elején kapta kézhez a határozatot.
Hajlam a rákra, fiatalkorú gyerek, büntetlen elõélet
Zalatnay Sarolta megbízására Dr. Hegedûs 2005 áprilisában, még Mádl Ferenc köztársasági elnöki idején nyújtotta be a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz a tizenöt oldalas kegyelmi kérvényt. Az indoklásban kitért többek közt az énekesnõ egészségi állapotára, utalt Zalatnay kiskorú gyermekére, Nikolettre, valamint védence korábbi büntetlen elõéletére is. Az ügyvéd külön kiemelte védence hajlamát a rákos megbetegedésre.
Mádl Ferenc államfõ a kérvényre reagálva orvos szakértõi vizsgálatot tartott szükségesnek, amelyik feladata az énekesnõ egészségi állapotának igazolása volt, de mivel ez hosszabb idõt vett igénybe, már akkor tudni lehetett, a kegyelmi kérvény elbírálása a soron következõ államfõ feladata lesz. Sólyom László hivatalosan augusztus ötödikén kezdte meg államfõi tevékenységét, majd döntött az énekesnõ kegyelmi kérvényérõl is.
Jó magaviselet, könyvírás
Az énekesnõ ügyvédje, Dr. Hegedûs László a Velvetnek elmondta, a döntés ellenére nem adják fel, a jövõben azért fog harcolni, hogy védence büntetését harmadolják. Bíznak benne, hogy enyhíteni fogják a büntetést Zalatnay jó magaviselete miatt, és remélik, hogy jövõ októberben az énekesnõ kijöhet a börtönbõl. "Errõl a mélypontról is fel akar állni" - nyilatkozta Hegedûs, amikor arról kérdeztük, Zalatnay hogy fogadta a köztársasági elnök döntését.
Az énekesnõt nagy kárt okozó csalás miatt 2004. szeptemberben ítélték három év letöltendõ börtönbüntetésre, és mint már arról korábban lapunk is írt, a másodfokon hozott ítélet szerint leghamarabb két év letöltése után szabadulhat.
A jó magaviseletéért Zalatnay idén júliusban hatnapos kimenõt kapott, amelyet családjával töltött. Az RTL Klubbal kötött exkluzív szerzõdése alapján a tévécsatorna az énekesnõ egyhetes börtönszabadságának minden percét rögzítette, és a Nem vagyok én apáca - show címû mûsor keretein belül sugározta. A börtönben az énekesnõ egyébként könyvet ír, amelynek címe szintén az egykori legnagyobb slágerére utal: Nem vagyok én apáca, mégis éltem bezárva. Hegedûs László a könyvvel kapcsolatban elmondta: "Az érzelmi jellegû könyv gõzerõvel készül, elõrehaladott állapotban van, de egyelõre még nem tárgyaltunk kiadókkal".
dns,pl

Módosítás dátuma: 2005. október 11. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 285 vendég böngészi