Főoldal tárlat Sejtelmes õszi hangulatok

Sejtelmes õszi hangulatok

E-mail Nyomtatás PDF
Veszprém (kgy) - A Veszprémi Mûvész Céh tizenkét tagja mutatja be alkotásait a Városi Mûvelõdési Központban.
Veszprém (kgy) - A Veszprémi Mûvész Céh tizenkét tagja mutatja be alkotásait a Városi Mûvelõdési Központban. Gopcsa Katalin mûvészettörténész az Õsz címmel tegnap megnyílt tárlaton elmondta, hogy mûfaji és szemléletbeli sokszínûség jellemzi a kiállítást, a mûveken erõteljes meditativitás és dekorativitás érvényesül. A zömmel figuratív képeken megjelenik az õszi Balaton.
A közkedvelt évszak sejtelmes hangulatai is feltûnnek. Némelyik kép szimbolikusan ábrázolja az elmúlást, fogalmazott Gopcsa Katalin, majd hozzátette: a tárlat a hazai kortárs képzõmûvészet alacsony presztízsét emeli.
A megnyitón megkérdeztük Kapros Kósa Edit textilmûvészt, céhmestert, hogy mi a véleményük arról a tervezett adótörvényrõl, miszerint a kortárs képzõmûvésztõl vásárolt zsûrizett alkotások leírhatók lesznek az adóból. Az elképzelés fellendítheti a vásárlási kedvet, hangzott a válasz, ám a zsûrizés - mivel idõigényes - visszafoghatja az el-adási és vásárlási kedvet. A zsûrizés költségei pedig mindenképpen a vásárlót terhelik.
Módosítás dátuma: 2005. október 13. csütörtök  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 331 vendég böngészi