Főoldal Média Rudi: „A magyar televízióban rend van!”

Rudi: „A magyar televízióban rend van!”

E-mail Nyomtatás PDF
Friderikusz Sándor elbocsátását és a köztelevízió költségvetését is kommentálta Rudi Zoltán.

 Friderikusz Sándor elbocsátását és a köztelevízió költségvetését is kommentálta Rudi Zoltán. A tévéelnök elégedett a köztévé mûködésével.
Az idei az elsõ év, amikor a Magyar Televízió (MTV) nem kér több támogatást, mint amennyit elõirányoztak számára - mondta Rudi Zoltán, a köztelevízió elnöke. A vezetõ hozzátette: az MTV rossz anyagi helyzetben van, de nem azért, mert rosszul gazdálkodik, hanem azért, mert bár a költségvetési törvényben a törvényhozók 19 milliárd forint forrást irányoztak elõ, ebbõl 5,3 milliárdhoz nem jutott hozzá.
A Magyar Televízióban rend van, nincsenek botrányok, csak olyanok, akik a botrány és rendetlenség látszatát keltik - hangsúlyozta Rudi Zoltán. Friderikusz Sándor személyével kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az ismert tévés "az MTV egyik mûsorvezetõje, se több, se kevesebb; hibát követett el, ezért a Magyar Televízió megvált tõle".
A szólás szabadsága címû mûsor vezetõje egy vele készült, a múlt hét végén megjelent lapinterjúban úgy vélekedett: a politikának mielõbb el kell távolítania a Magyar Televízió élérõl Rudi Zoltán elnököt, ellenkezõ esetben az intézménybe a szakmaiság jó ideig nem költözik vissza. A Népszabadságnak nyilatkozva Friderikusz Sándor úgy fogalmazott: a Rudi Zoltán vezette Magyar Televízió minimálisan sem felel meg a harmadik évezred mûsorszolgáltatási igényeinek, és a máig ott lévõ kitûnõ szellemi muníció egy ember, a teljes joggal felruházott elnök és két társa "vezetési és emberi alkalmatlanságán vérzik el".
Rudi Zoltán az MTI-nek ezzel kapcsolatban elmondta: amit Friderikusz nyilatkozik, az a magánvéleménye, ami abban hamis, azért majd bíróság elõtt kell felelnie; ha a munkatársaimat, a tévét, a médiatörvényt sérti, a saját lelkiismeretével kell elszámolnia - tette hozzá. Mint mondta, véleménye szerint néhány embernek érdeke, hogy botrányt keltsen, amelynek alapvetõ oka az, hogy húsz hónapos elnöksége alatt munkatársaival együtt számos érdeket sértettek.
"Számos olyan produkciót nem gyártunk ma már, ami értékaránytalan volt, tehát többe került, mint amennyit ért. Ez éves szinten, amit megtakarítottunk az átcsoportosításokkal, szerzõdésmódosításokkal, kétmilliárd forint; ez a pénz számos cég, vállalkozás zsebébõl hiányzik, még szép, hogy utálnak" - mondta Rudi Zoltán.

Módosítás dátuma: 2005. október 15. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 214 vendég böngészi