Főoldal pop-rock agéret, nem bizonyíték

agéret, nem bizonyíték

E-mail Nyomtatás PDF
Charlotte Church új albumának fogadtatásától tette függõvé popkarrierje folytatását
Az 1986.

 Charlotte Church új albumának fogadtatásától tette függõvé popkarrierje folytatását
Az 1986. február 21-én született walesi Charlotte azonban csak a popmezõnyben számít újoncnak, a klasszikus zenében a zsenge kora ellenére már régóta ismert, sikerei tekintélyt parancsolóak. A szoprán hangú lány tizenegy évesen egy tehetségkutató mûsorban tûnt fel. A ’98-ban kiadott Voice Of An Angel címû albumából Angliában eddig 600 ezer kelt el, ami klasszikus zenei lemezek esetében nem túl gyakori. A szigetország zenetörténetének legfiatalabb elõadója, akinek sikerült meghódítania a klasszikus slágerlista csúcsát. Pályafutása során fellépett a Vatikán karácsonyi koncertjén, énekelt Placido Domingoval, Tony Benett-tel és Vanessa Williamsszel. A 2002-es téli olimpiai játékok záróünnepségén Josh Groban társaságában adta elõ a The Prayert, amelynek végén eloltották a lángot. Õ énekli a Csodálatos elme címû film végén felcsendülõ All Love Can Be címû felvételt. 2002 karácsonyára jelent meg ötödik albuma, amely válogatás pályafutásának legjobb dalaiból.
Tavasszal jelentette be, hogy popzenei vizeken is szerencsét próbál. Júliusban a brit kislemezlista második helyére iratkozott fel a Crazy Chick címû dalával, a következõ, Call My Name címû felvétele pedig októberben a tizedik helyig jutott. Albuma, a Tissues And Issues is szépen fogy, de kizárólag hazájában. A dalszerzéshez sikerült megnyernie a szakma két kiválóságát is, ám a várt eredmény elmaradt, Guy Chambers és Gary Barlow valamiért nem igazán váltak be, a lemezén csak másodrangú felvételek vannak, amit a szakma rendre az orra alá dörgöl. A fent említett zenekritikus jóslata tehát nem igazolódott be, az énekesnõ popzenei debütálása hagy némi kívánnivalót maga után, (egyelõre) nem tudta bizonyítékra váltani az ígéretét.
Amennyiben Charlotte Church nem menekül el a popszíntérrõl, és legközelebb jobban megválasztja a segítõtársait, kis szerencsével valóban a következõ évek meghatározó énekesnõjévé válhat. (péjé)

Módosítás dátuma: 2005. november 07. hétfő  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 90 vendég böngészi