Főoldal Kárpát-medence
Kárpát-medence

Jankovics Róbert: erős mandátumra lesz szüksége a magyaroknak a horvát parlamentben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2020. július 5. - Horvátországban előrehozott parlamenti választásokat tartanak vasárnap, a magyaroknak pedig erős mandátumra lesz szüksége a horvát törvényhozásban - mondta az MTI-nek nyilatkozva Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) elnöke, aki újraindult a kisebbségi parlamenti képviselői helyért.

Bővebben...
 

Szerdán nyit a füleki vár és a Városi Honismereti Múzeum (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFSalgótarján, 2020. június 29. - Szerdán újra megnyitja kapuit a füleki vár és a Városi Honismereti Múzeum.

Bővebben...
 

Sérelmezi a Székely Nemzeti Tanács, hogy továbbra sincs jogalapja a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés folytatásának (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2020. június 18. - Közleményben sérelmezte csütörtökön a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), hogy a sajtóban közölt hírek ellenére továbbra sincs jogalapja a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése folytatásának.

Módosítás dátuma: 2020. június 18. csütörtök Bővebben...
 

Román ügyészség: Wass Albert irodalmi munkássága nem esik a háborús bűnösök kultuszát tiltó törvény hatálya alá (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2020. június 18. - Egy romániai ügyészségi végzés szerint Wass Albert irodalmi munkássága nem esik a háborús bűnösök kultuszát tiltó törvény hatálya alá.

Módosítás dátuma: 2020. június 18. csütörtök Bővebben...
 

Potápi Árpád János megköszönte a muravidéki magyarság kitartását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Zágráb/Lendva, 2020. június 9. - Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a nemzeti összetartozás éve alkalmából kedden, a szlovéniai Lendván megköszönte a muravidéki magyarság kitartását, hogy megőrizte kultúráját, nyelvét és ragaszkodását a magyarsághoz.

Bővebben...
 


1. oldal / 1677

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 108 vendég böngészi