Főoldal Krónika
Krónika

Hogyan akarta Szabó Ervin meggyilkolni Tisza Istvánt? (tortenelemportal.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2010. november 1 - Az anarchokommunista ideológus nem csak a szélsőséges eszmék terjesztésében járt élen, de egy Tisza István meggyilkolását célzó összeesküvésben is részt vett.

Bővebben...
 

Trianon, és ami utána jött – 2. rész (Erdély.ma)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. november 01. - Folytatjuk az erdélyi magyarság trianoni időszakának ismertetését Paál Árpád naplója, írásai, és a hagyatékában fellelhető dokumentumok alapján. A következő feljegyzések 1918. augusztusa és december vége között keletkeztek.

Bővebben...
 

92 éve gyilkolták meg Tisza Istvánt (www.tortenelemportal.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 31. - Kilencvenkét éve gyilkolták meg Hermina úti villájában Tisza Istvánt. A Bihar vármegyei református birtokos családból származó gróf kétszer volt Magyarország miniszterelnöke.

Módosítás dátuma: 2010. november 01. hétfő Bővebben...
 

Vesztegzár a Fehér Házban: a taxisblokád és a rendszerváltás titkai (kuruc.info)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 28. - Az 1990. október 25-28. közötti három és fél napos úgynevezett taxisblokádnak - helyesebben: a rendszerváltásban csalódottak népi elégedetlenségének - két utolsó döntő napján: 27- és 28-án, szombaton és vasárnap folyamatosan üléseztek az MDF parlamenti képviselőcsoportjának azon tagjai, akik a közlekedési nehézségek ellenére feljutottak a fővárosba.

Bővebben...
 

A taxisblokád tudatosította: nagy a baj (Magyar Nemzet)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. október 25. - A taxisblokád megoldásában, a kormány és a fuvarozók közti tárgyalások sikeres lezárásában nagy szerepe volt a Lezsák Sándor által szervezett kormánypárti tüntetésnek is. Az Országgyűlés mostani alelnöke akkor „csupán” a vezető kormánypárt, az MDF elnökségi tagja volt, nem vállalt kormányzati szerepet, és képviselőséget sem. Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke néhány személyes élményét is megosztotta velünk.

Bővebben...
 


57. oldal / 68

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 332 vendég böngészi