Főoldal Modellvilág Kétszázmillió a szerelemért

Kétszázmillió a szerelemért

E-mail Nyomtatás PDF
2003.
2003. május 5.
N. Éva májusi modell az erotikus magazin 2003. évi naptárján.
A gyanú szerint több mint kétszázmillió forint tûnt el a Kereskedelmi és Hitelbank csornai fiókjában dolgozó rábaközi szépségkirálynõ, Playboy-lány közremûködésével. A lapunkban is bemutatott kapuvári hölgy ügyvédje most a „vak” szerelmet kárhoztatja. Dr. Glegyák Jenõ: Éva most kezdi igazán felfogni tettének súlyát. Ami a sikkasztott pénzbõl hozzá került, igyekszik megtéríteni.
Jelentõs kárt okozó, üzletszerûen elkövetett sikkasztással gyanúsítja N. Évát a megyei rendõr-fõkapitányság. A lánnyal együtt elõzetes letartóztatásba helyezték a lány barátját, a szintén kapuvári P. Józsefet is, akit felbujtással gyanúsít a rendõrség.
Dr. Glegyák Jenõ, N. Éva ügyvédjének vélekedése szerint a lányt a szerelem, illetve a szerelme vitte rossz útra és használta ki. A védõ azt is elmondta, hogy 200 millió forint körüli az az összeg, mellyel védence megkárosította a bankot.
– Éva továbbra is azt állítja, hogy annyira szerelmes volt P.-be, hogy amit tõle kért, igyekezett teljesíteni – mondta el érdeklõdésünkre dr. Glegyák Jenõ. – Ezek között a kívánságok között szerepelhetett a pénzszerzés is, amelyhez sikkasztás útján jutott Éva.
– Hosszú távú lekötött betétekrõl volt szó, melyek a bank könyvelésében úgy szerepeltek, mint amiket már kifizettek, az ügyfél persze az összeget nem kapta meg. Egyik nap tíz-, máskor húszmillió forintot vettek így fel – mondta el dr. Glegyák Jenõ.
Gyõri Városi Bíróság által elrendelt harmincnapos elõzetes letartóztatás hamarosan letelik. Az ügyvéd szerint, mivel a nyomozás még nagyon az elején tart, az elõzetest elõreláthatólag meghosszabbítják további hatvan nappal.
– Évát a szülei rendszeresen látogatják s nagyon kedvesek hozzá, tehát védencem kiegyensúlyozott családi környezetben élt. Most a kedélyállapota változó. Van, amikor tûrhetõen viseli a körülötte kialakult helyzetet, és természetesen elõfordul, hogy elkeseredett. Most kezdi igazán felfogni tettének a súlyát. P. József iránt már múlóban van benne a lángolás, ami ugyan tart még, de az elmúlt hetek történései kijózanítólag hatottak rá.
Van, aki többet követel
A védelem stratégiájáról az ügyvéd elmondta: az õ dolguk abban segíteni Évának, hogy csak azok a tények maradjanak az õ számláján, melyeket ténylegesen el is követett. Van ugyanis olyan ügyfél, aki többet követel annál, mint amennyit ténylegesen elhelyezett a bankban. Ezenkívül arra is ügyelnek, hogy az eljárásjogi szabályok maradéktalanul érvényesüljenek. Dr. Glegyák Jenõ arra a kérdésre, hogy az ügy végsõ lezártával milyen ítéletre számíthat N. Éva, azt válaszolta, hogy a „kár mértékére való tekintettel nyilván az ítélet is kellõ súlyú lesz".
P. József mindent tagad
– Reméljük, figyelembe veszik, hogy Éva nagyon fiatal és a szerelemtõl megzavartan, átgondolatlanul követte el tettét. Fontos, hogy ami a sikkasztott pénzbõl hozzá került, azt igyekszik a jövõben megtéríteni a banknak. A pénzintézet különben eddigi gyakorlatom tapasztalatai szerint a károsult ügyfeleket mindig maradéktalanul kielégíti.
Dr. Glegyák Jenõtõl azt is megtudtuk, hogy a vádlott P. József semmit nem ismer el a most terhére róttakból, holott az utóbbi idõben számos nagyköltségû vállalkozásba kezdett. Kapuváron azt beszélik, hogy konditermet nyitott, éttermet bérelt, földterületet vásárolt, úszómedencét épített és nagyon márkás autókkal rendelkezik. Csak ebben az évben 130 millió forintot költött P. József. Nem tagadja, hogy Éva adott neki pénzt, de állítása szerint azt gondolta, hogy ehhez a pénzhez legális úton jutott és fel sem tételezte, hogy sikkasztott volna.
– Tagad annak ellenére is, hogy jó pár esetben saját kezûleg írta alá az átvételeket. Volt rá eset, hogy a számlájáról 11 milliót vett ki, holott azon mindössze 300 ezer forint volt – mondta N. Éva védõje.
Farkas Gábor alezredestõl, a megyei rendõr-fõkapitányság vizsgálati osztályának vezetõjétõl a Kisalföld úgy értesült, hogy az említett P. József nem ismeretlen a hatóság elõtt, sõt, jelenleg is van folyamatban lévõ ügye.
– Már korábban is vizsgálta a rendõrség P. József ügyeit, jelenleg orgazdaság miatt, illetve hivatalos személy elleni erõszak miatt folyik ellene eljárás – mondta Farkas alezredes.
Módosítás dátuma: 2005. november 13. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 144 vendég böngészi