Főoldal Sajtóarchívum Reform SZANDI nagykorú (Reform)

SZANDI nagykorú (Reform)

E-mail Nyomtatás PDF


1994. augusztus 5. - Örök témákról folytatott diskurzust a kicsi lány és Bogdán Csaba, mielőtt leültünk beszélgetni: a nő és a férfi küzdelmes együttéléséről, a női rafinériáról, a külső és a belső értékekről. A hölgy kitűnően felvértezett női praktikákkal, mint aki már régen túl van a tizennyolcadik életévén. Pedig Szandi csak július 7-én vált nagykorúvá.


- A kisasszony mióta tekinti magát nagykorúnak?
– Amióta énekelek. Állandóan felnőttek társaságában voltam és engem is
akként kezeltek. Eleinte furcsa volt a felnőtt sztárok között, de hamar megszoktam, hogy nem arról kérdeznek, másnap a labdát vagy a
babát viszem a játszótérre. Dalokról, stúdióról, zenekarról, turnéról csevegtem már tizenhárom évesen is. Bár akkoriban nekem még csak az volt a dolgom, hogy énekeljek. Most, hogy édesanyám szervezi a turnémat, mindenről tudok, és látom, hogy ez mennyi gonddal jár.
– Ezek szerint ez a dátum nem jelenti azt, hogy kilépsz az ÉLET-be. Pedig ősszel már te is választó leszel.
– Ezenkívül nincs lényeges különbség, s a politikához nem nagyon értek.
– Pedig erről is szeretnélek kérdezni, de előbb valld be, mit csinálnál másként, ha újra tizenhárom éves lehetnél?


– Semmit nem bántam meg - mondja Edith Piaf szavaival. - Nagyon jó volt ez a néhány év, és hálát adok érte a jó Istennek.
– Hogy állsz az iskolával?
– Jövőre érettségizem, mert a Szerelmes szívek forgatása miatt   kihagytam egy évet.
- Ha nem énekelnél, milyenpályát választanál?
– Valószínűleg lovakkal kapcsolatos pályát, mondjuk az állatorvosit.
– És ha politikus, miniszter lehetnél, mit változtatnál meg az országban ?
– Az ügyben tennék valamit, hogy ne legyen oly sok fiatal élete céltalan. Valahogy szereznék pénzt, és rendezném a kórházak és a nővérek   helyzetét, megszüntetném a gyógyszerhiányt. Kitiltanám a városokból a füstölgő autókat és támogatnám a lóversenyzést.
- Milyen szülinapi ajándékot kaptál?
- Egy terepbiciklit, hogy azzal járhassak a közeli bérlovardába. A versenylovaglást ugyanis abbahagyom. Az angol telivér galopplovakról átszállok a szelídebb lovacskákra. Nem kockáztathatom az egészségemet egy esetleges bukással.
– Emeletes torta volt?
– Igen, bár a mi családunkban a szülinap lényege nem az ajándék, hanem az, hogy ilyenkor nagy bulit csapunk. Ennek színhelye idén a Budai Parkszínpad volt.
Ahol elhangzott két olyan új dal is - a Tizennyolc és a Szeret vagy nem szeret -, mely a nagylány ősszel megjelenő új lemezén lesz hallható.
(Zétényi) Fotó: 2Z Fotó&Média


 

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 14. kedd  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 337 vendég böngészi