Főoldal Sajtóarchívum POPCORN Újra együtt az Első Emelet (POPCORN)

Újra együtt az Első Emelet (POPCORN)

E-mail Nyomtatás PDF


1997./9. - Emeletes történetek
Hét éve, hogy az Első Emelet háza táján beállt a csend. Kiki szólókarriert kezdett, Berkes Gábor Geszti Péterrel rapülni tanult, Bogdán Csaba a menedzseri pályát célozta meg,  Kisszabó Gábor pedig a lemez kiadással kezdett foglalkozni. Most azonban, ismét együtt a csapat. Szeptember 13-án velük együtt mehetünk fel újra az első emeletre a Budapest Sportcsarnokban...
„Szövegírócska voltam az Emeletben, akit mindenki lehurrogott" - mondja szerényen a szeptemberi koncert „Special guest"-je, Geszti Péter. Az egykori gyereksztár legutóbb százhúszezer emberrel tartott kapcsolatot a Városligetben. Rossz poén volna azt mondani, hogy szövegláda. Ő nem azért szövegel, hogy teljen az idő vagy fogyjon a papír. Nála minden szó a helyére illik, a dalok sorai nem csereszabatosak. Egyedi darabok.
Hogy miként születtek az Emelet-szövegek, arra nincs szabály, de példákat említ:
- Kórházban feküdtem éppen, nagyon rossz lelki és fizikai állapotban, amikor hallottam Molnár Csilla Andrea halálhírét. Nagyon megrázott. Az jutott eszembe, hogy a szépséget megölték. Így született a Szépek szépe. Az erdélyi helyzetről, az ottani falurombolásról Bogdán Csaba hozta a híreket, állandó beszédtémánk volt. Ekkor írtam a Drakula táncol-t. A Madame Pompadourt a kissé féltékeny és nagyon ambiciózus barátnőmről írtam, a Lány körbejár-t pedig valamennyien átéltük. A Vadkelet megírásakor már éreztük, hogy erjed a szocialista puding, s jelezni akartuk, hogy mindent látunk.
Geszti Péter azóta is „ügyeletes megfejtő", a tévések majd szétszedik, egyes produkciókat csak vele tudnak elképzelni.
– Ma is az a legnagyobb dilemmám, hogy az életemben hova tegyem a fő hangsúlyt. A reklámcégünkben sok emberért vagyok felelős, de ma már más erőtérben érzem jól magam, mert az ambícióimat nem tudom kordában tartani. Nem vagyok üzletember, semmi közöm a cég áraihoz, nem írok alá semmit. Csak így tudom megőrizni a személyiségemet.

Geszti Péter az Emelet vendége, mi pedig Gesztenye vendégei leszünk a bulin. Szövegírócska volt, aztán fölRapült a csúcsra.

1987-ben Kisszabó Gáborral Tereh István, Öcsi is lépést váltott, és Stepelni kezdett. Ugyanis ő azokat a feladatokat szereti, amikor nulláról kell kezdeni. Nem bánta a váltást, de a lelke azért berzenkedik: - Azóta igyekszem, hogy elmúljék a kilépés miatti lelkiismeret-furdalásom. A szeptemberi koncertre fordított energiáimat jóvátételi erőfeszítéseknek tekintem.
Öcsi fotósként keveredett bele a rock-zene sodrásába, s egy életre megmámorosodott a pezsgésétől. Kipróbált néhány hangszert, de jobbnak látta a tükör előtti karaoke-szereplést abbahagyni. Így lett belőle előbb zenekari menedzser, majd napjainkban rádiós zenei igazgató és reklámszakember.
Amikor az Emelet zenekart megcsinálták a nulláról, még olyan világ volt, hogy a menedzser munkáját nem fizethették meg a rendezők. Így esett, hogy önhibáján kívül színpadra kellett lépnie. Egy kongásnak már jár a honorárium.
Személyében olyan profi menedzser került az Emelet mellé, aki még a zenekarnak is tudott meglepetést okozni. - A Kajagoogoo-koncert bejelentésekor éreztem azt az örömöt a fiúknál, amiért megérte ennyi energiát befektetni. Boldog volt a zenekar, és a közönség két frenetikus bulit élvezhetett végig.
Szeptember 13-án este nyolckor az Emelet nem fog meglepetést okozni, garantáltan azt a teljesítményt nyújtja majd, amit megszoktak a zenekar rajongói.
Amikor elnémulnak a hangfalak, kialszanak a Sportcsarnok lámpái, hat boldog ember újra felidézi az előző néhány percet, amikor meghajoltak egymás kezét fogva. Semmi baj, fiúk, nem kell szégyellni azt a néhány könnycseppet.
Hétfőn pedig Berkes Gabi stábértekezletet hív össze a Gold Recordsnál, és megtanítja a Baby Sisters tagjait a csecsemőgondozás alapelemeire. Bogdán Csaba a föllépti díjból vesz egy kivilágítható földgömböt, keres egy távoli nagyvárost, ahol még nem járt, de az EMI-nak van képviselete, s gyorsan beveti magát az éjszakába, hogy fölfedezze azt a technobandát, amelyik a saját hangján énekel.
Patkó Béla még aznap este hozzálát a gratuláló szerelmes táviratok rendszerezéséhez, a válaszlevelek fogalmazásához, hiszen szólólemezének stúdiómunkálatai közben nem lesz érkezése ilyesmire. Egy igazi frontember figyel a közönségkapcsolatokra is. Zétényi Zoltán Kép: Zétényi Zoltán

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 653 vendég böngészi