Főoldal Sajtóarchívum Őnagysága BUDAPEST SZÉPE LEVETKŐZÖTT (Őnagysága)

BUDAPEST SZÉPE LEVETKŐZÖTT (Őnagysága)

E-mail Nyomtatás PDF


1994. november 9. - Az alábbi riport sajnos nem exkluzív. A főszereplő bájait novembertől az egész világ csodálhatja a Club International hasábjain.


A nők egy része semmi pénzért sem hajlandó levetkőzni, míg mások minden lehetőséget megragadnak, hogy közkinccsé tegyék bájaikat. PERGER ANITA mindkét állapotot átélte. Tizenöt évesen a kezébe nyomtak - egy szórólapot.

Első kép: Három a kislány
1991 februárját írjuk. Modellverseny a városligeti PeCsában. A világot jelentő deszkákon a nyolcvan lány között van az a három is, aki a legszebb alak, a legbájosabb arc és a legjobb mozgás díját elnyeri. A legszebb alak Anitáé. A három kislány tervei az elsős gimnazisták álmai, vágyai. Modell- és manökenpálya. De első az érettségi. Ez mindhármuknak sikerült. És mindegyikük a szépségipar közelében maradt.


Anitáról meg-megjelent egy-egy cikk és fotó, de igazi áttörés nem volt.
- Ez a díj nagy önbizalmat adott és elhatároztam, folytatom. Sok fotóssal dolgoztam, de csak költöttem a próbafotókra. Ma már tudom, hogy össze kellett volna állítanom egy referenciaalbumot.


Azt mondják, akit egyszer a reflektorfény, a kamerák kereszttüze megbabonázott, az nehezen szabadul a csábítástól. A nagy villogásban rá is esett némi szórófény.
Aztán eljött az érettségi éve, amikor fokozottan szigorú rendszabályok léptek érvénybe a szülői házban. Egy maturandusnak otthon a helye, a záróvizsga nem gyerekjáték a gimiben. Anita tehát beérett és leérettségizett.

Második kép: Miss Universe Budapest '94
Ez már egy másik történet - folytatja a beszámolót a szeplős szépség. - – – Egy fotós beszélt rá, sőt be is nevezett a Miss Universe-versenyre. A budapesti döntőt megnyertem, az országoson pedig hatodik lettem.   Aláírattak egy olyan nyilatkozatot, amelyben az is szerepelt, hogy a verseny végéig, augusztus 31 -ig nem jelenhet meg rólam aktfotó. Ekkor kezdődtek a gondjaim.
Ez a fotós ugyanis korábban már csinált rólam néhány félaktot.
– Hogyhogy, hiszen úgy tudom, hallani sem akartál ilyesmiről?
– Igen, de szinte belesodort az aktozásba. Ruhában kezdtem, és szép lassan leénekelte rólam a blúzt meg a melltartót, szinte észre sem vettem, és már kinn is volt a cicim. Ezekkel a fotókkal kezdett zsarolni, hogy
megjelenteti és kész a botrány. Így leparancsolta rólam a bugyimat is. Ő pedig, hogy a jóindulatát bizonyítsa, szerzett egy munkát - fehérnemű- és félaktfotózást - Rómában. Gyanús volt a dolog, mert Cicciolina egykori fotósának nem ez a főprofilja. Az egy hónapra ígért háromszázezer forint viszont csábító volt. A megadott címen, a FAN's szexklubban a pornókirály felesége, Henger Éva fogadott. A műsorban még két lány szerepelt rajta kívül. A sztriptízt egy hármas leszbimutatvány követte, végül pedig a házi
asszony magánszáma következett egy férfi vendég nyilvános boldoggá tételével. Mint kiderült, ebben a műsorban kellett volna föllépnünk: napi három előadás, hatezer forintért. Ja, és még pornózhattunk volna tizenöt ezerért. Több se kellett, elrohantunk a barátnőm ismerőséhez a magyar követségre, a tőle kapott pénzzel szinte az utolsó percben értük el a vonatot és megszöktünk.


Aki figyelemmel kísérte a szép lányokat szerepeltető, de csapnivalóan rossz Mámor adásait, az többször is láthatta Anitát.
- Hogy szántad el magad a „Mámorításra"?
- Fölhívtak, hogy vállaljak el egy klipet huszonötezerért. Ne hülyéskedjenek - feleltem -, hisz én vagyok Budapest szépe. Jól van, mondták, majd meggondolom még. Igazuk lett. A Képes Európa átszervezésével megszűnt az első díjjal nyert hostessállásom, kellett a pénz.
– Mit szóltak a szüleid? Hiszen annak idején anyukád még akkor is tiltakozott, ha felhúztad a szoknyádat és kivillant a bugyid.
– Ez egy aranyos és szolid kis klip volt. Persze le akartak beszélni és szeretnék, ha abbahagynám.
- A Mámor után milyen ajánlatokat kaptál?
- Megkerestek a Neue Revue-től félaktos fotózáshoz, és kaptam egy nagyon jó ajánlatot egy Amszterdamban dolgozó angol fotóstól, Jack Harrisontól.

Harmadik kép: Meztelenül Észak Velencéjében
Az amszterdami repülőtér sárgán világító táblái gyorsan eligazítják a tájékozatlan idegent is. Anita és három kolléganője szerencsére hamar átkerül az útlevél- és vámvizsgálaton. A holland illetékesek ugyanis nem nézik jó szemmel, ha egy csinos lánynak a bőröndjében túl sok szép és szexi fehérnemű, netán aktokkal teli fotóalbum lapul. Ezek csalhatatlan jelei a feketemunkának.
- Milyenek a munkakörülmények, hogy zajlik a fotózás?
- A stáb a fotósból, a sminkesből, a stilisztából és a tolmácsból áll. Van egy jól felszerelt sminkszoba, ott csinálják meg a hajunkat és a körmeinket is. Ha kell, adnak műkörmöt és naponta lakkozzák. Először, teljesen meztelenül végignézték a testemet, nincs-e valami bőrhiba, amit el kell tüntetni. A jelmeztárban rengeteg ruhát és gyönyörű fehérneműt tartanak. A munka nagyon komolyan folyik. Senkinek nem érdeke, hogy az egyórás munka két óráig tartson. A fotós soha nem mondta, hogy milyen arcot vágjak, csak annyit, hogy: arc! Tudnom kellett, hogy kéjes arccal kell néznem vagy bájos mosoly illik a jelenethez. Csináltunk egy nyilvánosházi sorozatot és alakítottam egy szelíd kislányt is takaros fehérneműben, virágokkal, pasztellszínű környezetben.
- Milyen szerződést kötöttek?
- Egy nyilatkozatot írtunk alá, ami azt tartalmazta, hogy hozzájárulunk a képek megjelentetéséhez és a munkáért mennyi honoráriumot kapunk.
- Mennyi az az annyi?
- Pénzről Nyugaton nem illik beszélni. Annyit elmondok, hogy megéri.
– Mi a biztosíték, hogy megkapod a pénzt?
– Ha akarjuk, naponta fizetnek. Igazi biztosíték nincs, de nekik is az az érdekük, hogy velem dolgozzanak, mert az a nagy pénz, amit az én fotóimmal ők keresnek. Én csak a töredékét kapom annak.
– Hogyan tovább? Irány a pornó?
– Soha nem fogok pornózni.  Ezt akár írásba is adom. A vetkőzés és a pornó között nagy a távolság. De nem tudom, mit hoz a sors, hosszabb távra nem tervezek. Szeretnék férjhez menni, gyerekeket szülni és valamilyen vállalkozásba fogni. Még 5-6 évig szeretnék fotózni.

Az életben is úgy következnek a dolgok, hogy a férfi és a nő levetkőztetik egymást, azután ágyba és egymásba bújnak. Anitának a vetkőzés szépen sikerült. Zétényi Zoltán Fotó: 2Z Fotó&Média


 

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 19. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 241 vendég böngészi