Főoldal Sajtóarchívum Magyar Ifjúság Aktok zenével (Magyar Ifjúság)

Aktok zenével (Magyar Ifjúság)

E-mail Nyomtatás PDF

1987. augusztus 7. - Nem mondom, szép kis fogadtatás! A kiállítás megnyitását azzal a szemrehányással kezdték, hogy úgyis  tudják, csak a mellek-combok várható látványáért csődültünk ki Szentendrére (július 5-én). Szerencsére Fe Lugossy László – a galériáról áldást osztva - feloldozást nyújtott mindannyiunknak. Így megnyugodva és táguló pupillákkal nézegethettük a Pincében kiállító mintegy harminc magyar és külföldi művész alkotásait. Nagyon tanulságos volt, hogy kinek-kinek mi jutott eszébe a félgömbökbe oltott kúpokról és a háromszögbe oltott rombuszról. A látvány elképzelhetetlen és leírhatatlan, mint a habokból születő Vénusz.
Az ünnepség hangos mellékleteit a (főként) képzőművészekből álló zenekarok szolgáltatták. Egy olvsó szőke akt zenés hátterét képezték Vető Jánosék szintetizátorral, dobbal. Ezután Fe Lugossy László és Szirtes János ének-beszéd hangja zaklatta föl a közönséget (ef Zámbó István billentyűn, Szemző Tibor fuvolán kísérte őket.) Majd a 2. műsor, egy darabja következett Ocztos István vezetésével. Az ef Zámbó Happy Band nemcsak örömet, hanem táncot is okozott fergeteges zenéjével. A legkitartóbbak még hallhattak egy szőke ciklont, aki a középiskolás lányok súlyos megpróbáltatásairól énekelt.
Végezetül újra leltárba vettük az aktokat, meggyőződtünk arról, hogy még mindig pincehideg az árpaszörp, s napvilágra mászva elvegyültünk a mit sem sejtő turistanép között. Z.Z.

Módosítás dátuma: 2010. november 13. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 369 vendég böngészi