Főoldal Sajtóarchívum Erdészeti Lapok I. Nemzetközi Erdészeti Kommunikációs Konferencia Pécsett (Erdészeti Lapok)

I. Nemzetközi Erdészeti Kommunikációs Konferencia Pécsett (Erdészeti Lapok)

E-mail Nyomtatás PDF

2010. március - A vándorgyűlés csatlakozó rendezvénye - 2010. május 20-án (csütörtökön) kerül sor az I. Nemzetközi Erdészeti Kommunikációs Konferenciára Pécsett, a Dóm Múzeum előadótermében.
A konferencia védnöki szerepét Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke vállalta, aki ígérete szerint részt kíván venni a konferencián. A konferencia levezető elnöke Náhlik András, a NymE EMK dékánja, az Országos Erdő Tanács elnöke lesz. Ez azért is fontos, mert az időközben OET elnökké is megválasztott dékán első kézből tájékozódhat a Nemzeti Erdőprogram keretében és az új erdőtörvényben is szereplő erdészeti kommunikációs tervekről.
A program március végére válhat véglegessé, de már tudható, hogy három külföldi előadó részvételére számítanak a szervezők: Ingwald Gschwandtl (Forestry Communication Network), Anton Lesnik (Szlovénia), valamint az EU Bizottság képviseletében Szedlák Tamás előadására.
A hazai szociológia tudományt Antal Z. László (MTA Szociológiai Intézet), valamint Bognár Ákos (TÁRKI és Image Factory) képviseli.
A Nyugat-magyarországi Egyetemet többen is reprezentálják előadóként is (Varga Tamás, EMK Erdészeti Múzeumának igazgatója, dr. Stark Magdolna, dr. Molnár Katalin és dr. Hartl Éva – az EVGI munkatársai).
Az előadók között köszönthetjük Gálhidy Lászlót, a WWF Magyarország erdészeti programvezetőjét is.
Az erdészeti társaságokat Ferling József, a Ferling PR ügyvezető igazgatója, Lomniczi Gergely szóvivő (Pilisi Parkerdő Zrt.) és Vereb István sajtóreferens (Nyírerdő Zrt.) képviseli. Az OEE-t Oroszi Sándor és Zétényi Zoltán képviseli egy-egy előadással.
Az összegző, záróelőadásra az FVM TEF főosztályvezetőjét, Nagy Dánielt kértük föl.
Ami a témákat illeti, terítékre kerül az egyesület, a szakma PR-tevékenysége történeti visszatekintésben, valamint a zöld szervezetek és a szakma közötti konfliktusok a sajtó tükrében. A külföldi előadók az EU erdészeti stratégiájáról, és a vállalati tapasztalatokról számolnak majd be.
A szociológus kutatók többek között az ökológiai jelenségek és a társadalom percepciójáról, valamint a klímaváltozás és a zöldpolitika összefüggéseiről tartanak előadást.
Az egyetemi előadók pedig az erdészeti stratégiáról, az erdőkezelés kommunikációjáról és a kapcsolódó konfliktusokról, valamint az iskolai oktatás és a családok erdővel kapcsolatos ismereteiről, attitűdjeiről tartanak előadásokat.
Az erdészeti társaságok képviselői a gyakorlati tapasztalataikat tárják a hallgatóság elé.
A konferencia előadásait kiadványban jelentetik meg a rendezők.
A konferencia részvételi díja 10 000 Ft.
A szervezők nem csupán a szűkebb értelemben szakterületi érdeklődőket, hanem a társaságok, a szakma vezetőit és munkatársait is várják a konferenciára.
A szervezők meggyőződése, hogy a kommunikáció ma már nem csupán egy szükséges rossz, amolyan „musz” feladat, hanem a szakma továbbélésének egyik fontos feltétele. Kép és szöveg: Zétényi Zoltán

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 218 vendég böngészi