Főoldal Sajtószemle Kállai Ernő: magyarokra támadni nem közösség elleni támadás (atv.hu/barikad.hu)

Kállai Ernő: magyarokra támadni nem közösség elleni támadás (atv.hu/barikad.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2011. január 6. - Kállai Ernő az ATV-ben briliáns logikával vezette le, miért nem közösség tagja elleni támadás az, ha valakire azért támadnak rá, mert magyar, és ezt a balta lesújtása előtt közlik is vele: "megdöglötök, magyarok!". Kállai szerint nem feltétlenül volt átgondolt a rendőrségi intézkedés tavaly november 15-én, Sajóbábonyban. A hatóság nem osztotta ezt a véleményt. Ezt maga Kállai Ernő mondta, aki hozzátette: a rendőrséggel voltak szakmai, jogi viták arról, hogy a hatóság hogyan járt el ebben az esetben.

Az ombudsman úgy látja: a sajóbábonyi roma per nagyon sajátos helyzet, mondván: "épp a kisebbségek védelmében alkották meg a Btk.-ban a közösség elleni erőszak pontját". Most pedig azt a jogszabályt, amelyet a kisebbség védelmére írtak, mintha ellenük fordították volna. Az ombudsman szerint nem ez volt a szándéka a jogalkotóknak. Az országgyűlési biztos úgy fogalmazott: értetlenül áll az eset előtt.

Kállai Ernő briliáns érvelése szerint a sajóbábonyi megvadult cigányok átmeneti elmezavarban szenvedtek, hiszen ezen kívül az égvilágon semmi nem indokolta volna, hogy teljesen ismeretlen emberekre rátámadjanak, "megdöglötök, magyarok!" felkiáltással. Ha csak nem az, hogy e derék roma emberek a szó szoros értelmében rasszista indokból támadtak a településükre érkező idegenekre, akikről eleve azt feltételezték, hogy az életükre törnek - csak és kizárólag azért, mert magyarok voltak, vagyis: mert más volt a bőrük színe. Kállai úr minden bizonnyal gondolatolvasó is: azt, hogy a jogalkotó milyen szándékkal hozta az ominózus jogszabályt nem tudni, mivel a törvénynek sem bevezetőjében, sem a szövegében egy szó sem utal arra, hogy csak a számszerűen kisebbségben levő csoportok elleni támadásra vonatkozik.


 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 119 vendég böngészi