Főoldal Sajtószemle Lovas István: Üldöztetés mint hamis tudat ( MN Képeslap)

Lovas István: Üldöztetés mint hamis tudat ( MN Képeslap)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. január 23. - Szörnyű bűnt követett el a Magyar Nemzet: cikksorozatban tárta fel azt, hogy hat filozófiai pályaműre összesen közel félmilliárd forintot osztottak szét pályázatokon Magyar Bálint oktatási miniszter szellemi rémuralma idején. A kedvezményezettek jó része "lukácsista" volt, azaz a Tanácsköztársaság egykori tizedelő marxista komisszárja filozófiai és esztétikai munkásságának nagy tisztelője és kutatója. Köztük Heller Ágnes, Vajda Mihály és Radnóti Sándor. A pénzek útját lapunk jó ideje sorozatban követi nyomon. Ebben 800 000 forintos szállodaszámlától kezdve szerepelnek kifizetések egészen Vajda lányának és unokájának átutalt pénzekig.
A megrettent lukácsisták védekezése az ellentámadás. Az, hogy őket csak azért tárják fel (egyik kedvenc szavukkal élve: dekonstruálják), mert nem szeretik Orbán Viktor miniszterelnököt, és boszorkányüldözés folyik ellenük.
A Klub Rádióban – amely nyilván a rákényszerített cenzúra miatt szintén leragasztott szájjal sugároz – pedig elmondták, hogy „bunkó” az az ország, amelyben már nincs filozófus, mert azokat elüldözik. Heller azt vetette a televíziónézők szemére, hogy számolni se tudnak. Mármint pénzt és a vele szembe állított értéket. Nyilván hamis tudatuk miatt, mondaná Lukács elvtárs. Mielőtt tovább mennénk, nyugtassuk meg azokat, akik a médiának minden szavát elhiszik: nálunk nem a „filozófusokat” üldözik, hanem az adófizetők pályázatokra elhasznált félmilliárdjának az útját, a támogatás hasznosulását vizsgálják. Egyszerűen azért, mert azt nem ajándékba kapták.
Az ettől a vizsgálattól – ki tudja, miért – rettegő filozófusok a Magyar Nemzetet antiszemitizmussal vádolják. Körüknek egyébként visszatérő motívuma, hogy az általuk lépten-nyomon lenézett és megvetett Magyarországon folyamatosan érvényesül a negatív diszkrimináció. Aminek, ugye, legfőbb megnyilvánulási formája az antiszemitizmus. Ami egyébként jó, mondta egy sok évvel ezelőtti interjújában Heller Ágnes, mert az „gátolja a zsidók asszimilálódását”. Igaz, a „következetes” lukácsista ma egészen mást mond.
E transzcendentálisak (az anyagi világ fölött éteri magasságokban lebegő filozófusok és esztéták) pénzszerzési mechanizmusa némi túlzással hasonlít a kalábriai N'drangheta módszereihez. Egyetlen óriási különbséggel. A N'drangheta tagjai szeretik Calabriát, a hazájukat. Lovas István

 

 

Módosítás dátuma: 2011. január 23. vasárnap  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 101 vendég böngészi