Főoldal Sajtószemle Jobb, ha tudja: ebbe mind beleegyezik, amikor belép Facebookra (hvg.hu)

Jobb, ha tudja: ebbe mind beleegyezik, amikor belép Facebookra (hvg.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. október 21. - User's Digest nevű oldal azt tűzte ki célul, hogy magyar nyelven, röviden, érthetően teszi közzé az egyes webes szolgáltatások felhasználói feltételeit, így mindenki egyszerűen megtudhatja, mibe is egyezik bele, ha regisztrál.
Ha bármilyen tartalmú javaslatot, ötletet küld a Facebooknak, akkor azt a közösségi oldal továbbiakban mindenféle  ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja. Többek között ezt is tartalmazzák a Facebook felhasználási feltételei - olvasható a User's Digesten. Az oldalon a a legnagyobb közösségi oldal mellett az Amazon.com, az eBay és a Gmail feltételei is megtalálható, de a Tesco áruházakban használható wifi kikötéseit is elolvashatjuk.
A Computerworld által felidézett történet jól szemlélteti, hogy milyen kevesen olvassák el a(z általában jogi nyelven megírt és túlbonyolított) felhasználási feltételeket. Pár évvel ezelőtt az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó angol GameStation április elsejei tréfaként olyan szerződéses kitételt tett az oldalára, amelynek alapján az azt elfogadó vásárló örökre eladja a lelkét a cégnek; 7500 online vásárló el is fogadta az adásvételről szóló megállapodást.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 134 vendég böngészi