Főoldal tárlat Angyalok a győri Borsos-múzeumban (MTI)

Angyalok a győri Borsos-múzeumban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 3. - Huszadik századi és kortárs művészek angyalábrázolásaiból nyílik kiállítás november 7-én a győri Borsos Miklós Múzeum időszaki kiállítótermében.
A tárlat nem a megszokott, népszerű angyalképeket, a barokk puttóábrázolásokat vagy a historizáló képeslapokról ránk tekintő, szaloncukrot osztogató angyalfigurákat tárja a múzeumlátogatók elé - mondta Grászli Bernadett, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója az MTI-nek. Szavai szerint a festmények (Ország Lili, El Kazovszkij és Drozdik Orshi munkái) és a képgrafikai alkotások (köztük Rényi Krisztina rézkarcai, Rékai Lilla és Farkas Zsuzsa rajzai) inkább az emberi élet labirintusát őrző és a lelkeket védő angyalokat, illetve a harcos arkangyalok és az apokalipszis világát mutatják be, de az ember-angyal lét jellegzetes párhuzamait is felvillantják.
Érdekesség, hogy a tárlaton ezúttal kizárólag művésznők munkái láthatók. Az alkotások nagyobb része a Városi Művészeti Múzeum gyűjteményét gazdagítja, ezt a válogatást több alkotótól kölcsönzött mű egészíti ki.
A tárlathoz kapcsolódóan advent idején gyermekfoglalkozásokat tartanak, amelyek angyalos tárgyak és angyalfigurák készítésével idézik meg a karácsony hangulatát.
A kiállítás december végéig tekinthető meg.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 232 vendég böngészi