Főoldal Modellvilág Sokszínű bemutatók a Fashion Weeken (MTI)

Sokszínű bemutatók a Fashion Weeken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. november 15. - Budapest - A londoni Rosie Benjamin és Anoosh dizájnerek munkái mellett 18 magyar tervező elegáns, extravagáns, újító és tradicionális kollekcióját mutatják be az idei Fashion Weeken hétfőtől szerdáig Budapesten, az Akvárium Klubban.
Az haute couture ruhakollekcióktól az utcai viseleteken át, az öko ruhákig minden megtalálható a 11. Fashion Weeken. Új és markáns kollekcióját szerdán mutatja be Rosie Benjamin, aki a divat fővárosából érkezik Budapestre. A brit tervezőnek olyan egyedi stílusa van, amellyel a magyar divatéletben nem lehet találkozni - mondta Tóth Zsuzsa, a rendezvény kommunikációs munkatársa az MTI-nek.
Rosie Benjamin fekete, padlizsán, szürke, antracit és réz színekre épülő ruhái a képzőművészet konstruktivista irányvonalára utalnak. Nem klasszikus, a test formáját követő szabásvonalakkal dolgozik, hanem geometrikus formákat olyan összhangban sorakoztat egymás mellé, hogy munkái szerethetővé válnak - tette hozzá.
Egyes tervezők a gazdasági válság idején kifejezetten olyan kreációkat alkotnak, amelyek minél olcsóbb alapanyagokból készülnek, ugyanakkor nagyon látványosak. Varga Gyöngyi ruháit például a háború utáni, 1948-as francia Dior-kollekció ihlette. A tervező a legolcsóbb pamutvásznat nyomta meg és nagyon érdekes anyagot hozott létre.
A tervezők közül ökotex-anyagokkal dolgozik a Green Culture, amely kreációja elkészítésekor a környezettudatos életmódot tartja szem előtt. Organikus irányzatot követ a lengyel származású, öt éve Magyarországon élő Hardejewicz, aki nagyon színes, a dzsungel, a forró égöv növény- és állatvilágát időző motívumait finom semelyre kézzel festi fel.
Az haute couture ruhákat mások mellett Peter Mero kollekciója képviseli. Finom, karakteres és luxus anyagokkal dolgozik, klasszikus formákat használ és nagyon nőies ruhákat készít.
A hordható ruhák tervezői közül Tóth Zsuzsa kiemelte a LACCA bemutatóját. Az Allegretto elnevezésű kollekciójukra jellemző klasszikus francia eleganciát idén fiatalos játékossággal fűszerezett színes, nőies, rakásos ruhák és mandzsetták jellemzik.
A kommunikációs munkatárs kifejtette: az volt a szempontjuk, hogy a látogatóknak a rendezvény mindhárom napján a divattervező stúdiók munkáiból színes és átfogó képet nyújtsanak. Minden nap extrém, decens, utcai, hordható viseleteket és haute couture kollekciókat vonultatnak fel.
"A Budapest utcáin látható egyhangú öltözködés egyáltalán nem köszön vissza a tervezők kollekcióban, ha a magyar tervezőkre lenne bízva, a magyarok sokkal színesebben, a stílusokat merészebben keverve öltözködnének" - hangsúlyozta Tóth Zsuzsa.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 407 vendég böngészi