Főoldal Modellvilág Környezettudatos divattervezők és kreatívok hétvégéje Budapesten (MTI)

Környezettudatos divattervezők és kreatívok hétvégéje Budapesten (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2012. december 10.  - Budapest - Újrahasznosított anyagokból készült gyermekruha-bemutató, ökodizájnnal kapcsolatos szakmai előadások, ötletpiac és színes gyermekprogramok várják a környezettudatosság iránt érdeklődőket hétvégén az Újrahasznosított Mesék Társasága (REmese) háromnapos rendezvénysorozatán Budapesten.
A környezettudatosság és a magyar hagyományok jegyében zajló Mesés Karácsony elnevezésű rendezvénysorozatnak három helyszín ad otthont december 14-16 között - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
December 14-én a Vam Design Centerben 13.30-tól a REmese évzáró programjaként, Vándor Mesék címmel a környezettudatos alkotás analógiáiról hallhatnak előadásokat az érdeklődők Bojár Iván András művészettörténész, Vincze Miklós kurátor, Tatai Tibor grafikus formatervező és több divatblogger részvételével. Szó lesz többek közt a környezettudatos gyermekdivat-tervezés üzenetközvetítő erejéről, a népmesékből keletkezett designról, valamint az ökodizájn és Budapest kapcsolatáról is.
A második napot a szervezők elsősorban a gyerekeknek szentelik: december 15-én a Pesti Mese Étteremben lesz Mocorgó Bábos Gyermek Torna, játékos zene Tóvaj Ágnes előadásában, mesemonda és műhelyfoglalkozás, amelynek keretében újrahasznosított karácsonyi díszeket készíthetnek a gyerekek. Ezen a napon 15 órától a rendezvény kiemelkedő programjaként sor kerül a REmese által kiírt, Vándor Mese divattervező pályázat döntős alkotásainak bemutatójára is. Az újrahasznosított anyagokból készült gyermekruha-kollekciókat a népmesék világa ihlette.
Vasárnap az EME Székház ad otthont a kreatívok napjának: az eseményen divattervezők, designerek, iparművészek és más kreatívok találkozhatnak a szakma pártolóival, divatbloggerekkel, a szakmédiával és a műkedvelőkkel, majd az ötletvásár keretében a kreatív fiataloknak lehetőségük lesz bemutatkozni a támogatók előtt.
A Mesés Karácsony programsorozat célja, hogy összekapcsolja a magyar hagyományokat az öko-gondolkodással. A rendezvény célközönségét elsősorban a magyar mesevilág iránt érdeklődő, környezettudatosan gondolkodó kreatív fiatalok és a gyermekek jelentik. Az Újrahasznosított Mesék kulturális mozgalom célja, hogy elősegítse a magyar hagyományok újrafelfedezését a környezettudatosság jegyében.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 228 vendég böngészi