Főoldal tárlat Százezer látogatónál tart a Szépművészeti Cézanne-kiállítása (MTI)

Százezer látogatónál tart a Szépművészeti Cézanne-kiállítása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF2013. január 5. - Budapest - A Cézanne-kiállítás százezredik látogatóját köszöntötték szombat délelőtt Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban.

A szerencsés vendég, Tóth Tibor - aki családjával Szombathelyről érkezett a tárlatra - tagja lett a múzeum baráti körének, így többek között egy évig ingyen látogathatja a Szépművészeti és a Magyar Nemzeti Galéria kiállításait - közölte a múzeum az MTI-hez eljuttatott közleményében, hozzátéve, hogy a nyertes egy kétszemélyes vacsorán is részt vehet majd.
A múzeum felhívta a figyelmet arra, hogy a Cézanne-tárlatról nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is elismerően szólnak, egyebek mellett a Wall Street Journal, az Art Daily, az El País és a Neue Zürcher Zeitung is pozitív kritikát közölt róla, kiemelve a koncepció egyediségét, a bemutatott remekművek nagy számát, továbbá a szervezői munkát.
A külföldi elismerések mellett a berlini, brüsszeli, bécsi és londoni reklámkampány is hozzájárult ahhoz, hogy a látogatók csaknem egyharmada külföldről érkezett - olvasható a közleményben.
A francia posztimpresszionista alkotó csaknem száz művét felvonultató kiállítás a festő régi mesterekhez fűződő viszonyáról és ezzel összefüggésben a klasszikus képzőművészet megújításában játszott szerepéről kíván áttekintést adni, mintegy 40 olyan művet is bemutatva, amelynek alkotói - mások mellett Luca Signorelli, Raffaello, Michelangelo, Poussin, Chardin, Goya, Delacroix és Courbet - nagy hatással voltak Cézanne művészetére.
A Cézanne és a múlt - hagyomány és alkotóerő című kiállítás február 17-ig látható.


 

Módosítás dátuma: 2013. január 05. szombat  

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 91 vendég böngészi