Főoldal tárlat Arcképek arctalanul: kiállítás a Kogart Galériában (MTI)

Arcképek arctalanul: kiállítás a Kogart Galériában (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. január 15. - Budapest - Jagicza Patrícia festőművész első egyéni kiállításán Arctalanul címmel különböző technikákkal készített önarcképeit és olajfestményeit mutatják be csütörtöktől a Kogart Galériában.
Szabó Noémi művészettörténész, a galéria vezetője az MTI-nek elmondta, hogy Jagicza Patrícia tárlata elmúlt egyéves alkotói tevékenységéről ad számot. A speciális technikákkal kísérletező alkotó japán művészi filctollal készített színes, nagyméretű, aprólékosan kidolgozott fotórealista portréin saját magát örökítette meg, minden esetben csupán a hátát mutatva.
A művész az arc eltakarásával és a "periférikus" személyiségjegyek kiemelésével alkot - például magát festi különböző saját ruhákban -, de érzékelhetők a kortárs divattal kapcsolatos megfigyelései és munkáin a női identitást is próbálja feltérképezni. A filctollal készült alkotások mellett látható lesz a tárlaton három nagy olajfestménye, amelyeken családtagjait örökítette meg.
A nemzetközi színtéren is Jagicza Patrícia 2011-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen (MKE) és még abban az évben egyéves Kogart-ösztöndíjat nyert az MKE Friss című, hagyományosan a Kogart Házban megrendezett diplomakiállításán. Művei 2011-ben bekerültek a Bécs melletti Klosterneuburgban található Essl Múzeum gyűjteményébe. Ausztria legnagyobb magánmúzeuma a modern osztrák és a kortárs nemzetközi képzőművészetet bemutató intézmény, hatezer műtárgyat őriz és évente pályázatot hirdet a kelet-közép-európai országok friss diplomás művészeinek.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 88 vendég böngészi