Főoldal szabadtér Scarlett O'Harát keresnek az Operettszínházban (MTI)

Scarlett O'Harát keresnek az Operettszínházban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

2013. január 16. - Budapest - A Budapesti Operettszínház kétfordulós, nyílt meghallgatást hirdet a Szegedi Szabadtéri Játékokon ősbemutatójaként színre kerülő, majd a nyár folyamán a Soproni MKB Aréna szabadterén is látható Gerard Presgurvic-mű, az Elfújta a szél főszerepeire.
Újabb együttműködésre készül a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház, ugyanis az Elisabeth, a Miss Saigon, a Rudolf, valamint a Rómeó és Júlia musical sikerei után egy újabb látványos darabot állítanak koprodukcióban színpadra - közölte az MTI-vel a színház sajtófőnöke, Lencsó Rita.
A választás a Rómeó és Júlia musical szerzőjének (Gerard Presgurvic) legújabb művére, az Elfújta a szélre esett. A Párizsban bemutatott musical az Elfújta a szél című, világhírűvé vált regény zenés feldolgozása. Scarlett O'Hara szerelmi története ma is megérinti a közönséget, és a musical verzió a zenén keresztül még hatásosabb élményt ígér.
A szegedi premier után a produkció a következő évadban a Budapesti Operettszínház műsorrendjére kerül. Az amerikai polgárháború idején játszódó történetet augusztusban a Soproni MKB Arénában is előadják.
A jövő június-július-augusztus akár a "Presgurvic-nyár" címet is kaphatná - fogalmazott korábban Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója -, hiszen Baján a Rómeó és Júlia a 2013-as vendégjáték.
Scarlett O'Hara szerepére drámai musical szoprán, Rhett Buttlerre drámai musical bariton, Melanie Hamiltonra lírai musical szoprán, Mammy alakjára drámai mezzoszoprán és Ashley Wilkesre musical tenor jelentkezőket várnak. A színpadi tapasztalat, zenei és táncos képzettség előnyt jelent.
Az első meghallgatás időpontja: 2013. január 30. és 31., a másodiké február 12. és 13. Részletes információk a www.operettszinhaz.hu oldalon találhatók.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 223 vendég böngészi