Főoldal tárlat Jubileumi kiállítást szervez a Budai Képzőművészeti Egyesület (MTI)

Jubileumi kiállítást szervez a Budai Képzőművészeti Egyesület (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2013. február 25. - Huszonhét alkotó festményei, grafikái, kerámiái és faszobrai lesznek láthatók a Budai Képzőművészeti Egyesület 10 év című jubileumi kiállításán szerdától a Klebelsberg Kultúrkúriában Budapesten.
Az egyesület jubileumi tárlatán kiállítják például Giese Piroska és Vitkó Mónika kerámiáit, Bleicher László, Fehér Irén és Gondi Magdi festményeit, Eőry Krisztián faszobrait, valamint Farkas Júlia grafikáit. A kiállított munkák közül több festmény természetközeli témájú figuratív vagy absztrakt alkotás - mondta el Tarcsányi Ottilia elnök az MTI-nek, hozzátéve, hogy az egyesület négy tagú zsűrije választott az alkotók munkái közül.
"Az egyesület tagjai között vannak hivatásos művészek és autodidakták is, akik az alkotótárban képzik tovább tudásukat. A kiállítás sokszínű, mindenki talál kedvére valót benne" - hangsúlyozta az elnök.     
Tarcsányi Ottilia kifejtette, hogy az idei év az egyesület jubileuma jegyében fog telni, terveik szerint az elmúlt tíz évről egy katalógust is kiadnak.  
Az egyesület 2003 elején alakult képző- és iparművészekből nonprofit szervezetként. A kezdetben 11 fővel működő, mára már több mint harminc tagot számláló egyesület évente 4-5 tárlatot és nyaranta alkotótáborokat szervez.
Céljuk, hogy a Budán élő vagy Budát szerető művészeknek kiállítási lehetőséget biztosítsanak, gyarapítva ezzel a kulturális programok számát - hangsúlyozta az elnök.
A jubileumi tárlat március 17-ig tart nyitva.

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 143 vendég böngészi